Отидете към основна версия

18 656 34

Автомобилите с най-добри фарове

  • фарове-
  • светлини-
  • изпитания-
  • тестове-
  • iihs

Застрахователният институт по пътна безопасност на САЩ (IIHS) публикува ежегодния си доклад за оценка на качествата на фаровете на нови автомобили. Резултатите от него сочат, че повече от половината тествани през 2018-а модели осветяват недостатъчно пътя и ослепяват водачите в насрещното движение.

IIHS провежда изпитания на фарове от 2016 г. Тогава в тестовете участват 31 модела и 82 варианта на светлинната техника, а за най-добри са признати светодиодните фарове на Toyota Prius с функция за автоматично управление на дългите, а за най-лоши - халогените на BMW 3er.

През 2018-а в изпитанията са включени 165 автомобила и цели 424 варианта на фарове. 32 от моделите получават оценка "добър", 58 - "приемлив", 32 - "слаб", а 43 са удостоени с възможно най-ниската оценка. Това според IIHS означава, че 67% от тестваните фарове не отговарят на изискванията за безопасност.

Най-високи оценки тази година получават фаровете на Genesis G90 и Lexus NX. "Добри" резултати записват опционалните светлини на Chevrolet Volt, Genesis G80, Mercedes-Benz E-Klasse и Toyota Camry. Фаровете на Honda HR-V, Toyota C-HR и Infiniti QX60 са оценени като "лоши".

Тестовете на IIHS се провеждат в тъмната част на денонощието. Специални сензори за всеки тип фарове измерват количеството светлина на права отсечка и четири типа завои с радиус 500 и 800 фута (152.4 и 243.8 метра). Оценка "добър" или "приемлив" в тези изпитания позволяват на конкретния модел да се бори за рейтинг Top Safety Pick +, връчван от института на автомобилите с най-добри резултати в краш тестовете.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини