Отидете към основна версия

4 165 14

8K за новия PlayStation

  • sony-
  • playstation

Sony разкри първите подробности за следващото поколение на PlayStation. За момента игровата конзола си няма име или цифров индекс и със сигурност няма да се появи на пазара до края на годината.

Новият PlayStation ще поддържа екрани с разделителна способност 8K, макар че все още не е ясно как ще бъде постигнато това. Мощността на съвременните компютри не позволява възпроизвеждането на игри с такава резолюция.

Актуалният PS4 Pro поддържа само 4K и то далеч не за всички заглавия. В повечето игри картината се "разтяга" от по-ниска разделителна способност и се "достроява" с помощта на алгоритми.

В основата на новия PlayStation ще залегне процесор AMD Ryzen със 7-нанометрова архитектура. С него не само ще се повиши производителността, а и ще се появи видеокарта с поддръжка на трасиране на лъчите като в новите модели NVIDIA RTX. Конзолата ще има и нов аудио чип, който ще предлага качествено друго равнище на звука.

Специално внимание ще бъде обърнато на скоростта на зареждане. От Sony обещават да добавят модифициран твърдотелен диск, който ще ускори работата на новата конзола. Демонстрация с играта Spider-Man показва 15 пъти по-бързо придвижване по картата.

Новият PlayStation ще бъде съвместим с игри за PS4 и шлема за виртуална реалност PS VR. Конзолата ще запази и дисковото устройство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини