16 Април, 2019 19:00 4 143 14

8K за новия PlayStation

  • sony-
  • playstation

Sony разкри първите подробности за следващото поколение на PlayStation. За момента игровата конзола си няма име или цифров индекс и със сигурност няма да се появи на пазара до края на годината.

Новият PlayStation ще поддържа екрани с разделителна способност 8K, макар че все още не е ясно как ще бъде постигнато това. Мощността на съвременните компютри не позволява възпроизвеждането на игри с такава резолюция.

Актуалният PS4 Pro поддържа само 4K и то далеч не за всички заглавия. В повечето игри картината се "разтяга" от по-ниска разделителна способност и се "достроява" с помощта на алгоритми.

В основата на новия PlayStation ще залегне процесор AMD Ryzen със 7-нанометрова архитектура. С него не само ще се повиши производителността, а и ще се появи видеокарта с поддръжка на трасиране на лъчите като в новите модели NVIDIA RTX. Конзолата ще има и нов аудио чип, който ще предлага качествено друго равнище на звука.

Специално внимание ще бъде обърнато на скоростта на зареждане. От Sony обещават да добавят модифициран твърдотелен диск, който ще ускори работата на новата конзола. Демонстрация с играта Spider-Man показва 15 пъти по-бързо придвижване по картата.

Новият PlayStation ще бъде съвместим с игри за PS4 и шлема за виртуална реалност PS VR. Конзолата ще запази и дисковото устройство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хакер

    3 6 Отговор
    По добро от 32 ядрения AMD threadripper заедно с Titan V Няма!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 2 Meganoob BG

    11 19 Отговор
    8к със 25 фрейма. Само хора с излишни пари си купуват конзола за игра, загуба на пари е. Ограничаваш се какви игри да играеш, плащаш отделна такса за отделна интернет мрежа, игрите не винаги са добре оптимизирани и лагват страшно на моменти и няма гаранция че ще намериш сервиз който да ремонтира такива конзоли ако се повреди. И всичко това за пари с които можеш да си купиш солиден комп със добри характеристики и ще имаш достъп до повечето игри които и без това ги има там.

    Коментиран от #4, #6, #9

  • 3 Ехеееее

    5 4 Отговор
    Вече пс5 Ко ме направихте!!! Има ли баквард компатибилити? Искам да си играя на пс2 , пс3 , 4 игрите.
  • 4 Много си конзоломразец

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Личи че си пц гамер.

    Коментиран от #5

  • 5 Meganoob BG

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Много си конзоломразец":

    Това да казвам истината не ме прави насилник, момчето ми.

    Коментиран от #11, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 jdm

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хакер":

    RTX 2080 Ti знаеш ли какво е?
  • 8 jdm

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Косачката":

    За 1500-2000лв се сглобява много добър комп с който ще се играят всички игри на макс настройки с над 60 фпс.
  • 9 МАК

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Абсолютно!!!предпочитам комп пред тия смотани конзоли!!да не говоря колко са им скапани охлажданията!
  • 10 Един

    9 0 Отговор
    Пс4 вече е 399лв. Само трябва да поддържаш термо пастата след няколко години да я сменяш и чистиш редовно през 5 месеца вентилаторите без да махаш охладителите които са натиснали термо пастата и всичко ще е ок.
  • 11 Jack Bauer

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Meganoob BG":

    Проблема в случая е че сам не осъзнаваш колко си далеч от истината.
  • 12 Avgvstvs

    3 0 Отговор
    Абе аз знам какво е RTX 2080 Ti... А ти знаеш ли как ми омръзна през година - две да сменявам GPU, само защото няколко производителя трябва да си продават хардуера и заради това надуват изискванията на игрите?
  • 13 Коментара

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Meganoob BG":

    Личи си, че си обикновен леймър.... я кажи колко струва само видеото на РС за да да подкараш на макс ААА заглавие?! Конзола и половина....две???!!! Виж просто бъди честен и си кажи - Пари за игри не ми се дават има Замунда, Арена итн! Другото което е аз проблеми с конзола не съм имал...какви са тези вицове за охлаждането? Кой е тоя солиден комп за 900 - 1200лв???? Дай да си купя и аз! В моя комп само рамта е 800лв.... и съм далеч от топа... Относно статията...тия К-а та за нищо ги нямате! Само 4К била подържала.....нямам думи и да повечето игри ги "разтяга" до 4к защото самите игри са създадени с по-ниска резолюция и не ги разтяга, а интерполира липсващите пиксели. Това си е изцяло проблем на кънтента, освен това можеш да играеш и на нейтив резолюцията, примерно 2к. Новата конзола искат да подържа 8К защото гледат е бъдещето и е нормално да бъде така.

    Коментиран от #14

  • 14 ЕВОЛЮЦИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Коментара":

    Ей, най-после някой да го каже както си е.