Отидете към основна версия

4 772 22

Renault с експеримент за градските куриерски услуги

  • renault-
  • ez-flex

Французите от Renault показаха едно интересно превозно средство, наречено EZ-FLEX. То представлява експериментален електрически и свързан лекотоварен автомобил, който едновременно е компактен и пъргав. Той е проектиран, за да подкрепи устойчивата мобилност и ефективността на доставките в градски зони.

С EZ-FLEX Renault стартира нов съвместен, иновативен и безпрецедентен подход с цел по-добро разбиране на новите предизвикателства, свързани с куриерските услуги. Renault EZ-FLEX ще бъде тестван от различни професионалисти в Европа с цел събиране на важни данни за употребата му и по-добро разбиране на нуждите, свързани с ежедневните градски доставки.

Изследванията сочат, че обемът на транспортираните стоки в света се очаква да нарасне четирикратно до 2050 година. В тази връзка, в края на 2018 г. Renault представи своята визия за бъдещето на градските куриерски услуги през 2030 г. с електрическия, автономен и свързан концептуален автомобил Renault EZ-PRO. С EZ-FLEX, електрически и свързан автомобил, Renault продължава да се подготвя за бъдещето, като проучва новите приложения в сферата на куриерските услуги.

Дължината на EZ-FLEX (3,86 м), широчината (1,65 м) и височината (1,88 м) са достатъчно компактни, за да позволят достъп до всякакви автомобилни паркинги. Товарният капацитет от 3 м3 е изключителен за неговите размери и е постигнат благодарение на компактния кокпит, който предлага пълната гама функционалности на стандартен лекотоварен автомобил. Диаметърът на завой от 4,5 м осигурява отлична маневреност по централните градски улици.

Като електрически автомобил, EZ-FLEX има достъп до градските центрове, предлагайки пробег от 100 км, адаптиран за нуждите на градските куриерски услуги (доставките в града изискват среден дневен пробег от 50 км). Очаква се експериментът да продължи около 2 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини