Отидете към основна версия

9 387 66

Подложиха Tesla Model 3 на лосов тест (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • лосов тест

Откакто през 1997 г. публикация в шведското сп. Teknikens Värld срина репутацията на чисто новата A-Klasse и принуди Mercedes-Benz да похарчи 300 млн. марки за модификации по окачването и добавяне на ESP в серийното оборудване, автопроизводителите гледат особено сериозно на т.нар. лосов тест. Изпитанието симулира маневра за избягване на внезапно появило се препятствие на пътя и проверява способността на колата да запази стабилност.

В тази дисциплина Tesla Model 3 се ползва с предимство пред конвенционалните автомобили с ДВГ. Благодарение на разположението на акумулаторния блок в пода на каросерията американският автомобил има изключително нисък център на тежестта, разпределена равномерно между двете оси.

Испанският автомобилен портал km77, който напоследък влага доста ресурс в провеждането на лосови тестове, проверява на практика доколко хвалбите за пътното поведение на Model 3 отговарят на истината. Както може да се допусне, електромобилът се справя блестящо с изпитанието, изпълнявайки маневрата под конец с 83 км/ч и не чак толкова чисто - с цели 88 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини