Отидете към основна версия

3 761 8

Нов рекорд за скорост с електрически мотоциклет

  • електрически мотоциклет-
  • електроциклет-
  • рекорд-
  • зеф айзънбърг

Британският състезател Зеф Айзънбърг подобри световния рекорд за скорост с електрически мотоциклет, развивайки 317 км/ч на пистата Елвингтън в английското графство Северен Йоркшър. Постижението е посветено на паметта на Дейли Матисън, който загина по време на тазгодишното състезание на о-в Ман.

Новият рекорд е поставен с мотоциклет с мощност 255 к.с., построен специално за шампионата TT Zero от Нотингамския университет. Машината е била пренастроена, в резултат на което средната ѝ скорост е достигнала 297.894 км/ч, а максималната - 317 км/ч.

Засега постижението на Айзънбърг се води неофициално, тъй като предстои да бъде потвърдено от Международната федерация по мотоциклетизъм. Правилата изискват рекордната скорост да бъде регистрирана в определен отрязък от време - състезателят трябва да направи два успешни опита в рамките на 1 час.

Айзънбърг и загиналият Матисън се състезаваха за един и същ отбор - MadMax. Преди опита за рекорд Зеф е разговарял със съпругата на покойния си приятел, за да получи благословията ѝ.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини