Отидете към основна версия

4 187 25

Dyson се отказва да прави електромобили

  • dyson-
  • електромобил-
  • прахосмукачка

Британският производител на прахосмукачки Dyson обяви, че закрива програмата си за електромобил. Собственикът на компанията Джеймс Дайсън смята, че проектът няма как да излезе на печалба, тъй като за две години така и не са се намерили купувачи.

В обръщението си бизнесменът уточнява, че решението не е резултат от "неудачни технически решения или грешки на екипа". Дайсън добавя, че инженерите му са можели да създадат отличен електромобил и нямат никаква вина за закриването на проекта.

Ръководството на Dyson обещава да намери нова работа на служителите, които са били наети по програмата. Самият Дайсън декларира, че ако някой от тях иска да остане в компанията, ще му бъде оказана "достойна подкрепа в съответствие с приноса към проекта".

Dyson обяви, че смята да се заеме с производството на електромобили през септември 2017 г. Тогава се разбра, че компанията разработва акумулатори за коли на ток вече трета година.

За нуждите на проекта бяха наети бивши кадри на Aston Martin и BMW, а бъдещите електромобили на Dyson бяха спрягани за британски отговор на Tesla. Производството им трябваше да започне догодина в Сингапур.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Свързани новини