Отидете към основна версия

19 539 21

Евтини срещу скъпи спирачни накладки (ВИДЕО)

  • спирачки-
  • накладки-
  • тест

Ниската цена на спирачните накладки може да бъде изкушаваща, но има причина да са толкова евтини. YouTube-каналът Engineering Explained получава достъп до специализираното оборудване на канадския производител NSR, за да проведе серия от тестове на накладки от различните ценови сегменти.

В изпитанията са включени пет продукта за един и същи автомобил - бюджетен, на средна цена и висококачествен. На стенда са изпробвани също така оригинални накладки за модела и такива на домакините от NRS.

Качествата на различните накладки са оценявани с анализ на взаимовръзката между силата на натискане на педала, температурата на нагряване и коефициента на триене. След това накладките са тествани в симулирани условия на сурова зима, за да се прецени как им влияе студът.

Най-неочаквани резултати дават изпитанията за отлепяне. Накладките са изпробвани в специална машина, за да се определи силата, необходима за отделяне на фрикционния материал от опорната пластина. В тази дисциплина най-евтините накладки и тези от среден ценови клас изненадващо се представят по-добре, отколкото оригиналните и NRS.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 46 гласа.

Свързани новини