Отидете към основна версия

3 251 9

iPhone с нова платформа – Apple Arcade

  • iphone-
  • apple-
  • arcade

Гейминг телефони – тема, която е доста нашумяла и всъщност става част от ежедневието на всеки. Тъй като мобилните телефони стават по-мощни, игрите стават по-разнообразни и трудни.

Разработчиците взеха под внимание всички изисквания и сега имат за отправна точка класически игри, възродени за таблети и телефони, дори и масивни франчайзи като Call of Duty, правят скок към мобилни устройства. Google вярва, че може да предостави безпроблемно стриймване на игри с проект Stadia, а самият Apple стартира услугата Apple Arcade, която дава множество ексклузивни, висококачествени игри, за да се наслаждаваме направо на iPhone.

IPhone от години е една от най-добрите марки смартфони, която Ви позволява да се наслаждавате на игрите. Мощният хардуер, съчетан с Metal API и минималната фрагментация от страна на iOS, гарантира, че игрите обикновено стартират първо за iPhones и често стартират по-добре или имат по-подробна графика, отколкото за Android.

С iOS 13 Apple не само затвърждава iPhone като игрална машина, но и активно насърчава потребителите да го използват като такава. Освен, че разполага с Apple Arcade, най-накрая има поддръжка за правилни Bluetooth контролери - DualShock 4 и Xbox геймпад. Те се свързват без усилие с вашия iPhone, iPad или Apple TV.

Но в стремежа си да направят iPhone по-приятен за геймърите,от Apple забравиха една проста функция, която Android телефоните имат от няколко години насам, а именно гейминг режимите. Тези режими изчистват фоновите задачи на телефона и принуждават процесора да работи винаги с пълна мощност, така че да се получава добра производителност по всяко време.

Но това, което наистина прави игровият режим, не е предполагаемият овърклок или управлението на RAM паметта, а детайли - като например известията да се появяват по малко или изобщо да не се появяват, или изключване на автоматичната яркост по времето на игра.

Всяка компания която предлага игрови телефони на пазара е заложила на тази игрова функция, която е наименована по различен начин. Въпреки, че Apple са разработили цяла платформа за игри под формата на Apple Arcade, все още отказва да възприеме тези доста основни функции, което всъщност не е далновидно за компанията. Възможно е да видим някаква форма на тази опция в следващите няколко ъпдейта на iOS.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини