Отидете към основна версия

20 247 18

Къде е мястото на пожарогасителя в колата

  • пожарогасител-
  • съвети-
  • автомобил

По закон, всеки автомобил трябва да разполага с пожарогасител, но странното е, че в родния закон не е описано точно мястото, където той трябва да се съхранява в готовност. На голяма част от автомобилите, движещи се по нашите пътища, такова специално място е отредено в багажника.

Има и такива коли, които нямат специално място за пожарогасител, а има и други, в които отреденото място за пожарогасител е под седалката на водача. В Закона пише само, че той трябва да е на леснодостъпно място, но кое е най-леснодостъпното място?

Експертите са на мнение, че що се отнася до пожарогасителя в колата, идеалното място за съхраняване от гледна точка на безопасността е салонът. При пожар в автомобила, когато всяка секунда е важна, пожарогасителят трябва да е под ръка. Поради тази причина при повечето от по-новите автомобили той е под една от предните седалки.

Там е по-удобно и по-бързо, а трябва да се има предвид и факта, че багажникът при пътувания невинаги е празен и е нужно още ценно време, за да достигнете до пожарогасителя. Така че, ако комплектът за първа помощ, пожарогасителят и предупредителният триъгълник са в товарното отделение, винаги трябва да се уверите, че те са леснодостъпни. Но ако има възможност, монтирайте го под шофьорската седалка.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.

Свързани новини