Отидете към основна версия

4 765 19

Мъск имал опит със счупените стъкла

  • bmw-
  • 3er-
  • e21-
  • илон мъск-
  • стъкло

Резилът със счупените стъкла на Cybertruck по време на премиерата в Лос Анджелис хвана шефа на Tesla неподготвен, но се оказва, че Илон Мъск има предостатъчно опит в справянето с такива ситуации. Майката на предприемача Мей публикува негова снимка отпреди четвърт век, на която сменя строшения страничен прозорец на своето BMW 320i E21.

Мъск купува произведената през 1978 г. баварка за едва $1 400. Колата обаче има нужда от доста поправки и тъй като по онова време Илон не може да си позволи услугите на сервиз, започва да се образова и да ремонтира колата сам с части от автоморгите.


Бъдещият основател на Tesla напредва дотолкова в механиката, че когато четиристепенната ръчна кутия на BMW-то се троши, той я сменя самостоятелно с петстепенна трансмисия от Е30, която намира в гробище за коли във Филаделфия. Само четири години по-късно Мъск ще си купи McLaren F1, който за съжаление ще размаже, докато се фука на съоснователя на PayPal Питър Тийл.


Е21-ицата не е единственото BMW, което младият Илон кара. През гаража му минава и M5 с тунинг от Hamann. Следват Porsche 911, Audi Q7 и класически Jaguar E-Type от 1967 г.


Колкото до счупеното стъкло, което Мъск е заснет да сменя през 1995 г., причината била съвсем прозаична - кражба на касетофон. Бъдещият милиардер намерил употребявано отново в морга срещу $20.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини