Отидете към основна версия

9 029 33

Sony представи електромобил

  • sony-
  • vision-s-
  • ces 2020

Японският технологичен гигант Sony изненада всички на изложението CES 2020 със собствен електромобил. Концептуалният Vision-S е витрина на най-новите постижения на компанията в областта на личния транспорт.

Елегантният седан разполага с цели 33 датчици, сред които CMOS-сензор за обработка на изображения, радари и лидари за разпознаване на хора и обекти. Същата функция, но вътре в колата, изпълнява ToF (Time of Flight). Vision-S има и система за автономно управление от второ ниво.

Както може да се очаква от Sony, интериорът изобилства на екрани. В подглавниците на предните седалки има два големи дисплея, а практически цялото арматурно табло представлява панорамен тъчскрийн. Допълват го два екрана, които предават сигнал от камери в предните калници вместо странични огледала.

Японците, естествено, са обърнали сериозно внимание на озвучаването. Системата 360 Reality Audio гарантира идеална акустика на всяко от местата в салона. Говорителите са вградени в седалките.

По време на представянето на Vision-S изпълнителният директор на Sony Кенчиро Йошида обяви, че прототипът е построен на изцяло нова платформа за електромобили. Според повечето специалисти става дума за разработка на австрийския концерн Magna.

Vision-S има два 200-киловатови електромотора, които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди и максимална скорост 239 км/ч. В разработката на електромобила на Sony са участвали също Bosch, Continental, NVIDIA и Qualcomm, но засега няма никаква информация дали се планира серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини