Отидете към основна версия

5 162 11

Всъдеход на рама от VW и Ford

  • ford-
  • volkswagen-
  • всъдеход-
  • рама

Иновацията ще бъде създадена на базата на популярните пикапи Amarok и Ranger. Проектът към този момент носи кодовото име Cyclone. Двете компании планират да произвеждат серийно всъдеходи на рама, базирани на новото поколение Amarok и на Ranger. Това съобщава аржентинският портал Autoblog, като добавя, че "цивилните" версии вече имат вътрешнозаводски индекси, а самите модели ще се продават като пет- и седемместни версии. Основните им конкуренти ще са ​​Toyota Fortuner и Mitsubishi Pajero Sport.

Ще припомним, че Volkswagen вече се опита да създаде седемместен всъдеход на рама, на базата на първото поколение Amarok, но така и не стигна до серийното производство. На пазарите в Южна Америка и Азия такъв модел би било много трудно да се конкурира с алтернативите, а в Европа може да не премине екологичните стандарти.

Сега, сътрудничеството с американската компания Ford помогна на германците да се върнат към стартиралия някога проект. Марките могат да създадат глобален модел, който има всички шансове да стане печеливш. Страните планират да организират съвместно производство на SUV и пикапи, а също така очакват да спестят от разработването на шасито.

За Ford създаването на „пътническа“ модификация на Ranger няма да бъде първото подобно изживяване. Компанията вече има SUV Everest за пазарите в Австралия, Южна Америка и Азия. В момента малко се знае за бъдещите SUV-та на рама от Ford и Volkswagen. Проектът е с кодово наименование Cyclone, а направата на „co-platform” ще стартира в Аржентина.

Припомнете си, че сътрудничеството между тези два автомобилни производителя стана известно през януари 2019 г. Страните се споразумяха, че американските специалисти ще разработват и произвеждат средно големи пикапи и големи микробуси (за себе си и за немски партньори). Volkswagen пък ще поеме създаването на градския микробус. Компаниите ще споделят и най-добрите практики в производството на електрически автомобили и автономни автомобили.

Така че, на Ford вече е разрешено да работи с "електрическата" модулна платформа на германците, наречена MEB. Първите автомобили, създадени от новия съюз, ще влязат в продажба не по-рано от 2022 година. Експертите не изключват, че сред новите продукти ще бъдат и новите съвместни истински всъдеходи.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини