Отидете към основна версия

2 442 14

От Bosch били готови да пуснат автономна кола "още утре"

  • bosch-
  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил

В интервю за Autocar вицепрезидентът на Bosch по разработката на системи за автономно управление Кей Степър обяви, че инженерите му са "преодолели всички технически ограничения" и немският гигант може да пусне в серийно производство безпилотни автомобили "още утре". Пазарът обаче бил прекалено строго регулиран, а повечето потребители гледали на автономния транспорт със скептицизъм, което щяло да забави налагането на технологията.

"Трябва да се прави разлика между техническите и нетехническите проблеми", уточнява Степър. "Към момента вече можем да твърдим с увереност, че сме разрешили всички проблеми от технологично, хардуерно и софтуерно естество, което ни позволява да разгърнем пълноценно технологията за автономно управление. Да, предстоят още тестове и сертификационни процедури, но иначе сме напълно готови".

Въпреки напредъка на безпилотните системи Степър, че по пътищата ще се появят серийни автономни автомобили преди 2025 г., като дори тогава ще бъдат особено масови. Според мениджъра пионери в областта на тези технологии ще станат превозваческите компании и компаниите, които предоставят автомобили за споделено пътуване.

Bosch представи автономна електрическа совалка през 2018 г. Автомобилът се ориентира в пространството с помощта на радари, ултразвукови сензори и софтуер с карти с висока точност. Компанията разработи и система за автономно паркиране за Mercedes-Benz.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини