Отидете към основна версия

6 129 47

Мъск изселва 1 млн. души на Марс

  • илон мъск-
  • space x-
  • марс-
  • starship

Разработването на проекта на Илон Мъск за колонизацията на Марс изисква огромна концентрация на финансови, инженерни и материални ресурси. Въпреки това, амбициозната задача да премести на Марс до 2050 един милион земляни, вече изглежда напълно реална в очите на Мъск.

Създаването на надежден космически кораб, способен да достави стотици хиляди колонизатори на червената планета, е приоритет за SpaceX, компанията на Илон Мъск, която е заета с подготовката за тестовия суборбитален полет. Той ще бъде извършен с прототипа Starship.

Както често се случва с Илон Мъск, чиито планове са твърде оптимистични, тестовият график на Starship е вече готов. Полетът на прототипа Starship Mk1, по време на който корабът ще се издигне на 20 км и след това ще кацне в космодрума, първоначално беше планиран да бъде завършен преди края на 2019 г.

За нещастие, по време на първите тестове на горивната система при максимално налягане, кислородният резервоар Mk1 избухна и инженерите на SpaceX решиха да не възстановяват прототипа, а да създадат нов и два от екипите на компанията започнаха да работят. Новите прототипи SN1 и SN2 ще бъдат тествани вече в реални условия в орбита, което е планирано за април 2020 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини