Отидете към основна версия

27 352 37

Как се развива клеясал винт?

  • отвертка-
  • болт-
  • автомобили

Оксиди, плака в тандем с ръжда се отразяват на много автомобилни болтове и в резултат на това се случва те да не могат да се развият. Сега ще ви покажем един метод за развиване на клеясал болт.

"Течният ключ" в тази ситуация не е помощник - проникващата смазка в много случаи не може да премине през резбата. За целта ви е нужна... отвертка - най-незаменимият и популярен инструмент в света. Има го във всеки дом, гараж и багажник. Само, че въпросната е малко по-специална.

Става дума за т.нар. ударно въртяща се отвертка. Тя се различава от обичайната с мощна, най-често метална, дръжка и специална подсилена глава. Но най-важното е вътре. Механизмът позволява завъртането на закрепения болт не за сметка на силата на ръцете, както при конвенционална отвертка, а поради удара на чука върху основата.

По този начин въртящият момент се увеличава десетки пъти. Да, тази отвертка ще завърти крепежните елементи само на няколко милиметра, но това в много от случаите е достатъчно за пълната победа. Ударната ротационна отвертка заслужава място във всеки гараж и автомобил и значително ще подобри потенциала на ремонтопригодност.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.

Свързани новини