Отидете към основна версия

2 080 4

Инфотейнмънт системата на Mercedes с иновативни функции

  • mercedes-benz-
  • инфотейнмънт-
  • навигация

Mercedes искат да засилят емоционалната връзка между шофьорите и техните автомобили. От април нататък постепенно ще се въвежда нова форма на адресиране в колите на автоконцерна. В бъдеще инфотейнмънт системата MBUX ще се обръща към шофьора на "ти", вместо на официалната форма "Вие". Това съобщава Motor1.

Асистентът на Mercedes ще може да отговаря и на запитвания от рода на: "Здравей, Mercedes, как е снегът в Самнаун (алпийско селце в Швейцария)?". Функцията вече е интегрирана в инфотейнмънт системата на автоконцерна. Освен това, технологията ще може да оповестява метеорологичните условия в определени региони и то почти на всички езици. Това включва и информация за нивото на снега в популярни ски зони, както и колко скилифта са налични и колко са в експлоатация.

Също така MBUX системата ще отговаря и на лични запитвания за хороскоп. В допълнение, технологията ще разполага и с различни quiz-ове (викторини) на географски теми, като например столиците на света, което би трябвало да направи дългите пътувания по-забавни.

С новите услуги на инфотейнмънт системата се допълват функциите, свързани с развлеченията, които да поддържат водача по време на шофиране. В допълнение към гласовия асистент, MBUX включва и навигация с технология за обогатена реалност. Иновацията се изразява във визуално изобразяване на околността с цел предоставяне на по-добра и по-надеждна информация.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини