Отидете към основна версия

8 314 7

BMW разреши пренастройка на Start/Stop технологията

  • bmw-
  • start/stop

В специален бюлетин, разпратен от централата в Мюнхен до всички дилъри на BMW в САЩ, се дава официално разрешение на сертифицираните сервизи да променят настройките на системата Start/Stop при желание от страна на клиента.

По-конкретно става дума за пълното премахване на технологията, която автоматично гаси двигателя, което техниците в сервизите могат да направят само по електронен път. Автоматичната система Start/Stop (MSA) е част от технологията BMW Efficient Dynamics.
 
Последната отговаря за максимално снижаване на разхода на гориво, както и на изхвърляните в атмосферата вредни CO2 емисии. В момента системата е програмирана така, че може да се изключи, но при всяко окончателно гасене на автомобила и последващо палене се активира автоматично.
 
Именно това дразни много от клиентите на марката и поради тази причина сервизите са инструктирани да деактивират системата или да я настроят така, че да не се активира автоматично, а само чрез натискането на съответния бутон.
 
На този етап обаче инструкциите са само за Америка. Дали те ще бъдат спуснати до дилърите в Европа и у нас, не е известно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини