Last news in Fakti

15 Август, 2012 13:41 8 306 7

BMW разреши пренастройка на Start/Stop технологията

  • bmw-
  • start/stop

В специален бюлетин, разпратен от централата в Мюнхен до всички дилъри на BMW в САЩ, се дава официално разрешение на сертифицираните сервизи да променят настройките на системата Start/Stop при желание от страна на клиента.

По-конкретно става дума за пълното премахване на технологията, която автоматично гаси двигателя, което техниците в сервизите могат да направят само по електронен път. Автоматичната система Start/Stop (MSA) е част от технологията BMW Efficient Dynamics.
 
Последната отговаря за максимално снижаване на разхода на гориво, както и на изхвърляните в атмосферата вредни CO2 емисии. В момента системата е програмирана така, че може да се изключи, но при всяко окончателно гасене на автомобила и последващо палене се активира автоматично.
 
Именно това дразни много от клиентите на марката и поради тази причина сервизите са инструктирани да деактивират системата или да я настроят така, че да не се активира автоматично, а само чрез натискането на съответния бутон.
 
На този етап обаче инструкциите са само за Америка. Дали те ще бъдат спуснати до дилърите в Европа и у нас, не е известно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕМО

    1 0 Отговор
    не ме дразни моята така ми е супер
  • 2 мухаха

    0 1 Отговор
    Емо, Емо, как може да си купиш такъв кошник. Да си беше купил някой готин Японец, а ти към най големите каруци си се ориентирал.
  • 3 БМВ

    1 0 Отговор
    Много си е добра стоп-старт функцията. Тя може да дразни само леваците, а и ако на някой не му харесва, точно при самия бутон има около него бутон за изключване на функцията, колата да гасне при спиране. Имам съмнение, че петролните компании не харесват възможностти за пестене на гориво. Мухаха, стой си до японската каруца. Това е форум за автомобил №1 в света!!! На всякъде по света най-хубавите и скъпи автомобили са германските, а японците копират от тях.
  • 4 Дразнител

    0 0 Отговор
    Естествено, че такава дивотия трябва да е под контрол на потребителя.
    На който му харесва, да я остави, но щом (немалка) част от хората ги дразни е безумие, да им натрапваш подобно нещо.
  • 5 Хонда

    0 0 Отговор
    Абе не знам какво са копирали японците от немците ама знам, че всички изкопираха променливото газоразпределение VTEC от Хонда, а също така преди около 3 години БМВ представи "иновационната" си система за завиващи задни колела е да ама и това Хонда си го имат от 20 години. Очаквам отговор с това какво са копирали японците.
    Поздрави!
  • 6 ДД

    0 0 Отговор
    БМВ (3)- точно за това става въпрос. Ти я спираш, но като окончателно загасиш, а после се качиш в автомобила - тя пак се пуска.(мръссница!)
    Сега просто предположи, че аз не искам колата да ми се гаси по никаква причина и въобще не ми дреме за разхода на гориво при кратък престой. Е, това би ме дразнило!

    Хонда: Хонда са изкопирали идеята да правят автомобили. :)
    Самозавиващи задни гуми, има като изпълнение(не особено успешно и предимно чрез торсион) в немалко автомобили и то от десетилетия. В крайна сметка, това така и не се е наложило като добра иновация, освен при мотокарите и други специализирани машини.
  • 7 Лудория

    0 0 Отговор
    В един сайт попаднах на статия за 1907 DMG Dernburg-Wagen - това навярно е първата 4x4 машина, с 4 завиващи колела. DMG идва от Daimler Mashine нещо си... не знам немски. Такива спорове за това кой какво измислил и внедрил, трябва да се водят след повечко четене.