Отидете към основна версия

15 646 50

Volkswagen откри начин да спаси двигателя с вътрешно горене

  • volkswagen-
  • двигател с вътрешно горене-
  • електромобил

Макар да влагат огромни средства, за да наваксат изоставането си в областта на електрическата мобилност, във Волфсбург са убедени, че песента на двигателя с вътрешно горене всe още не изпята, обяви шефът на развойния отдел на Volkswagen пред британското сп. Autocar. Според Матиас Рабе класическите бензинови и дизелови мотори имат шанс да просъществуват още дълго благодарение на синтетичните горива.

Мениджърът смята, че размерите и теглото на сега използваните в електромобилите и хибридите акумулатори са сериозен недостатък, който само ще ускори разработката на изкуствени горива. Според Рабе все по-строгите стандарти за вредни газове не означават непременно отказ от ДВГ и Volkswagen смята да продължи да ги използва още поне 10 години.

"Ако вземете за пример авиационния отрасъл, отказът от традиционни горива е невъзможен, тъй като самолетите няма как да бъдат електрически - иначе няма да могат да прелитат над Атлантическия океан", отбелязва Рабе.

Мнението на Volkswagen се споделя и от Bosch, според чиито експерти условията на Парижкото споразумение за намаляване на емисиите на въглероден двуокис до нивата отпреди индустриалната епоха могат да бъдат спазени единствено чрез синтез на горива от възобновяеми източници. Идеята е за производството на изкуствен бензин, дизел, газ и керосин да се използва екологично добиван ток, което вече било технически възможно.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.

Свързани новини