Отидете към основна версия

3 080 5

Как Samsung ще реши проблемите с фокусирането на камерата на Galaxy Note 20+

  • samsung-
  • galaxy-
  • note-
  • s20+

Note 20+ най-вероятно ще получи същата камера като на Galaxy S20 Ultra, което не би трябвало да е изненада за никого. Второто поколение 108MP сензор, използван в Ultra, е уникален с това, че обединява светлинната информация от не по-малко от 9 пиксела в едно голямо виртуално безпрецедентно качество на детайлите.

Разбира се, другите сензори на това устройство са 64MP и 48MP модули на Samsung, които правят тъй наречения пиксел бининг. Лошото е, че признатата от Samsung система за автоматично фокусиране Dual Pixel, която маркира два противоположни фотодиода на всеки пиксел в сензора с изключително бързо и точно фокусиране, досега не е използвана с пиксел бининг, нито с 64Mp ISOCELL Bright GW1 сензор, нито със своите 48MP сензори ISOCELL Bright GM2, дори и с големия и скъп 108MP сензор на Galaxy S20 Ultra.

Първият сензор на Samsung, който комбинира както Dual Pixel автофокус, така и технологията Tetracell за пикселен бининг, ще бъде чисто нов 50MP ISOCELL GN1 сензор, който компанията току-що обяви.

Наред с изключителните способности за фокусиране, новият 50MP сензор се предлага с големи 1,2 микрон пиксела (2,4 микрона в режим Tetracell), в сравнение с 0,8 (1,6 виртуални) микрона на текущите пикселни бинъри. По този начин Samsung комбинира най-добрите технологии за ниска осветеност и фокусиране, налични понастоящем, с този нов сензор.

Всъщност новият сензор на Samsung изглежда подобно на този, който вече е използван в Huawei P40 Pro, а именно големия 1 / 1,28 50MP сензор с виртуални 2,4 микрона пиксела. Ако това наистина е така, тогава можем да очакваме страхотни снимки през нощта от телефоните на Samsung, съдейки по това, на което Huawei е способен с този сензор.

Samsung казва, че този месец сензорът вече е влязъл в етап на масово производство и не можем да не се чудим за кой телефон е предназначен. Предвид спецификациите на сензора, очакваме Samsung да го постави във водещ телефон.

Какъв висок клас може да идва от Samsung през следващите няколко месеца? Точно така, серията Galaxy Note 20. Може ли 50MP сензор да се използва в Note 20 или Note 20+?!

В Galaxy S20 Ultra Samsung използва 48MP вторичен сензор за ултра широкоъгълни снимки, така че замяната му за първия си 50MP Dual Pixel комплект с Tetracell бининг не би бил толкова голям скок за Samsung.

Samsung вече пожертва капацитета на батерията, за да пасне на S Pen, а допълнителният гигантски сензор за камера би бил предизвикателство за инженерите му.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини