Отидете към основна версия

13 336 5

Продава се един от камионите на Луиджи Колани

  • innotruck-
  • луиджи колани-
  • камион-
  • влекач

Един от двата съществуващи камиона Innotruck се продава в германския гр. Дортмунд. Футуристичният влекач е последният завършен проект на прочутия дизайнер Луиджи Колани, който почина през 2019-а на 92-годишна възраст.

Колани създава Innotruck по поръчка на Siemens през 2012 г. с помощта на студенти от Техническия университет в Мюнхен. Единият от двата построени камиона принадлежи на семейството на дизайнера, а другият е пуснат за продажба в онлайн борсата за луксозни вещи и имоти James Edition.

Най-впечатляващата особеност на Innotruck е "висящата" над шасито едноместна кабина с формата на самолетен кокпит. Нито един от органите на управление няма механична връзка със съответната система - кормилната уредба, спирачките и т.н. се контролират чрез електронни сигнали по проводници. Зад кабината има просторно помещение за отдих с кухня, две маси, дълъг диван и други удобства.

Innotruck се задвижва от електромотори, захранвани от дизелов генератор. В момента камионът не се намира в движение, тъй като планираната конверсия от хибридно към изцяло електрическо задвижване все още не е приключила.

Цената на уникалния влекач ще бъде обявена само при интерес от страна на сериозни кандидат-купувачи. Продавачът уточнява, че Innotruck не е преминал сертификация и няма право да се движи по цивилната пътна мрежа.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини