Отидете към основна версия

5 413 16

Новият Huawei ще е с подекранна предна камера

  • huawei-
  • подекранна камера

Производителите на смартфони активно разработват технология, за да поставят предната камера под екрана и да се отърват от досадните дупки в мониторите, като същевременно ще увеличават полезната площ на дисплея.

Междувременно обаче все още няма истински масови смартфони с подекранна камера. Сега китайците са на път да променят това. Патент от Huawei, публикуван от Китайската национална служба за интелектуална собственост (CNIPA) и подаден през 2019 година, предполага, че китайските разработчици са на прага на серийно представяне на такива устройства.

Техническото описание на патента на Huawei описва дизайна на два смартфона, в които се разпознават моделите Mate 30 и P30 Pro. И двете устройства имат екрани, извити по страничните повърхности, което гарантира, че смартфоните няма да имат стандартни физически бутони за силата на звука. Подобно техническо решение вече беше представено във флагманския смартфон Mate 30 Pro, който влезе на пазара през есента на 2019 година.

Предната камера обаче, скрита под екрана, може да се превърне в основното предимство на бъдещите смартфони, тъй като обичайните капковидни или кръгли изрезки не се виждат на представените изображения на главния екран. В момента няма официална информация от Huawei за планове за използване на селфи камери, скрити под екрана.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини