Отидете към основна версия

3 529 12

Как се прави: Най-бързата серийна кола в света Bugatti Chiron (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron-
  • производство

Предлагаме ви един изключително интересен 50-минутен документален филм на Welt, за това как се прави хиперкарът на хиперкарите Bugatti Chiron

Производството на суперкари Bugatti е своеобразна наука. Марката не се уморява при всяка възможност да подчертае камерния характер на процеса, изключителността на продукта и елегантността на инженерните решения.

И сега всеки има възможност, с примера на модела Chiron, да види със собствените си очи как се справят най-бързите автомобили в света. Запасете се с пуканки, защото този документален филм трае цели 50 минути, а самият двигател W16 се създава от около 3 700 части.

Действието започва във френската централа на Bugatti, след което се прехвърля в Германия, където се подготвя за монтаж осемлитровият W16. В света само осем души са доказали квалификации за сглобяване на този огромен и много сложен мотор (между другото, обучението на един майстор продължава две години).

И този екип произвежда само три двигателя седмично, всеки от които се състои от приблизително 3 700 части. Окончателното сглобяване на суперкара отнема около два месеца.  И един любопитен факт - електрическа инсталация в Bugatti-то е с дължина 2.5 км. Вижте останалите във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини