Last news in Fakti

8 Юни, 2020 12:51 3 515 12

Как се прави: Най-бързата серийна кола в света Bugatti Chiron (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron-
  • производство

Предлагаме ви един изключително интересен 50-минутен документален филм на Welt, за това как се прави хиперкарът на хиперкарите Bugatti Chiron

Как се прави: Най-бързата серийна кола в света Bugatti Chiron (ВИДЕО) - 1

Производството на суперкари Bugatti е своеобразна наука. Марката не се уморява при всяка възможност да подчертае камерния характер на процеса, изключителността на продукта и елегантността на инженерните решения.

И сега всеки има възможност, с примера на модела Chiron, да види със собствените си очи как се справят най-бързите автомобили в света. Запасете се с пуканки, защото този документален филм трае цели 50 минути, а самият двигател W16 се създава от около 3 700 части.

Действието започва във френската централа на Bugatti, след което се прехвърля в Германия, където се подготвя за монтаж осемлитровият W16. В света само осем души са доказали квалификации за сглобяване на този огромен и много сложен мотор (между другото, обучението на един майстор продължава две години).

И този екип произвежда само три двигателя седмично, всеки от които се състои от приблизително 3 700 части. Окончателното сглобяване на суперкара отнема около два месеца.  И един любопитен факт - електрическа инсталация в Bugatti-то е с дължина 2.5 км. Вижте останалите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалиста

    7 4 Отговор
    то не е ли един аурус сенат,мани мани бегай
  • 2 Ето така

    9 3 Отговор
    Взимаш технологията от другите, променяш вида на една гайка и казваш че е твоя. Само за определени е позволено това, за нас не е.
  • 3 Марио

    7 2 Отговор
    Изгледах цялото филмче. Уникално е, но е само за истински автомобилни фенове, независимо на коя марка.
  • 4 Въпрос

    12 1 Отговор
    Много ми е интересно защо говорите че Chiron е най-бързата серийна кола , при положение че имаме поне 3 или 5 модела други коли по-бързи от Chiron също в серийно производство

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Факт

    6 1 Отговор
    Факт е че W16 двигателят ще е напълно забранен в Европа до няколко години поради еко нормите . Даже V10 и V12 също ще изчезнат и всички ще преминат към V8 и V6 двигатели !
  • 6 Авто фен 1

    9 7 Отговор
    Защо Bugatti правят толкова грозни коли 🤔
  • 7 Алфа Вълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    Кои бре момче? Кажи ги, кои са! Да не излезе, че са с форсирани двигатели.

    Коментиран от #9

  • 8 Алфа Вълкът

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    Кои бре момче? Кажи ги, кои са! Да не излезе, че са с форсирани двигатели?

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    А то щото Бугати е с "дефорсиран" , хахахха !! И не може да изкара и 100 000 км без основен ремонт , хахахха !!! Суперсериен с 50 бр годишно със зор , ахахахха !!!
  • 10 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    Най-измислената и губеща кола във цялата история на автомобилостроенето !!! Ако Еторе Бугати стане от гроба и разбере , че ВАГ "спонсорират" ВСЕКИ купувач със между 6 и 7 МИЛИОНА над платените от него 2-3 , само за да се пишат "елитни" производители , ще вземе един калашник и ще застреля целия управителен съвет !!
  • 11 Кънчо

    4 0 Отговор
    Излишна статия . Най-бързата серийна е друга
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.