Отидете към основна версия

4 886 18

Genesis G80 се самозапали в движение, Hyundai започва разследване (ВИДЕО)

  • genesis-
  • hyundai-
  • g80-
  • пожар-
  • самозапалване

Продажбите на новия Genesis G80 в Корея започнаха в края на март и веднага заслужи високи оценки. 54-годишна собственичка обаче надали е останала очарована от луксозния си седан, който пламна в движение на оживен магистрала, предава CarScoops.

На излизане от тунел жената забелязала пламъци под предния капак, веднага спряла и изскочила от колата, купена преди малко повече от месец. Повиканите пожарникари пристигнали на местопроизшествието и потушили огъня за седем минути, но въпреки това предницата на "дженезиса" изгоряла напълно.

Причините за пожара все още не са установени. Компанията-майка Hyundai е започнала разследване на инцидента, тъй като това е първият случай на самозапалил се G80. Корейският производител издирва видеозаписи от охранителни камери в района.

Собственичката на автомобил разказала, че преди излизането от тунела забелязала на платното пред себе си парчета от картонени кутии и други отпадъци, но не могла да се престрои заради интензивния трафик. След това започнала да мига сигнална лампа за ниско налягане и се появили пламъци.

На местопроизшествието е открит частично изгорял въздушен филтър от камион. Разследващите предполагат, че от триенето му в асфалта под "дженезиса" са възникнали искри, които са подпалили колата.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини