Отидете към основна версия

2 405 33

Батерии за Tesla ще се произвеждат и в Южна Корея

  • tesla-
  • lg chem-
  • батерии-
  • електромобили

LG Chem вече прави акумулаторни батерии за Tesla в Китай

Снимка: Shutterstock

Тази година южнокорейската компания LG Chem планира да започне производството на батерии за електромобилите на Tesla в местна фабрика, след като американският технологичен гигант увеличи поръчките си в отговор на голямото търсенето, заяви източник, цитиран от Reuters.

"Tesla не иска само LG Chem, но и други партньорски компании да увеличат доставките си. Причината са добрите продажби на американските електромобили", заяви източникът пред Reuters.

Според друга информация на медията, LG Chem преобразува част от заводите си в Южна Корея, за да произвежда батерии за Tesla. Двете компании вече си сътрудничат в Нанкин, Китай.  Там фабрика на LG Chem прави акумулаторни батерии за Tesla.

Говорител на южнокорейската компания отказа коментар по темата. 

В четвъртък Tesla обяви, че е победила прогнозите за глобални доставки на електромобили през второто тримесечие, игнорирайки забраната за производство в САЩ поради коронавирусната пандемия. 

У дома американската фирма участва в съвместна фабрика за батерии с японската Panasonic. Освен това, Tesla добави LG Chem и китайската CATL като доставчици на най-скъпия компонент в електромобилите в своята фабрика в Шанхай.

Сътрудничеството с американския пионер на електрически коли със сигурност се отразява добре на южнокорейската компания. До сега през 2020-а акциите на LG Chem са скочили с близо 60%.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини