Отидете към основна версия

3 465 7

Toyota патентова система, която позволява на колата да се движи настрани

  • toyota-
  • патент-
  • мигач

Японската компания Toyota подаде заявка за патент на нов тип мигачи за превозно средство, което може да се движи настрани и да се завърта на място около вертикалната си ос. Светлинните указатели трябва да предупреждават останалите участници в движението, че шофьорът на автомобила предприема необичайна маневра.

Патентът предвижда мигачите да имат по четири секции. Ако водачът реши да паркира успоредно, използвайки възможността за движение настрани, например, различните сектори ще се светват последователно от най-левия до най-десния.

Посоката на маневрата ще обозначават и светещи подкалници от страната на направлението, в което се е насочил автомобилът. Системата предвижда и гласови предупреждения.

Патентът за самия механизъм описва система, като позволява на колелата да застават перпендикулярно спрямо надлъжната ос на превозното средство. Тъй като всяко колело може да завива на 180 градуса независимо от останалите, автомобилът ще може да прави обратен завой на място по подобие на танковете.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини