Отидете към основна версия

6 627 27

Новите iPhone ще са с по-малки батерии

  • iphone-
  • samsung-
  • iphone 12-
  • батерия

Батериите на генерацията iPhone 12 може да са по-малки от тези на iPhone 11

Снимка: Shutterstock

Представянето на новото поколение iPhone се очаква да бъде през есента, а основният акцент ще бъде добавянето на  5G поддръжка за всички модели. Също така, през тази година Apple ще пусне четири различни смартфона и ще увеличи размера на екрана на преките наследници на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Това предаде Softpedia.

Теоретично, добавянето на 5G и други функции, както и по-големите екрани биха изисквали повече енергия, което означава, че Apple няма друг вариант, освен да оборудва новите iPhone 12 с по-големи батерии.

Е, оказва се, че базираният в Купертино технологичен гигант няма да направи това, тъй като последна информация, която изтече през MySmartPrice, разкрива, че новото поколение смартфони на компанията всъщност може да идва с батерии, които са по-малки, отколкото в генерацията iPhone 11.

По-конкретно, 6,1-инчовият iPhone 12 Pro, който е пряк наследник на iPhone 11 Pro, ще бъде оборудван с батерия с капацитет от 2 775 mAh. За сравнение, сегашният модел използва батерия с капацитет от 3 066 mAh, така че това е доста голям спад.

В същото време, iPhone 12 Pro Max, който според информацията ще се предлага с 6,7-инчов екран, ще получи батерия с капацитет от 3 687 mAh. Актуалният iPhone 11 Pro Max е оборудван с близо 10% по-мощна батерия (3 969 mAh). 

Всичко това е добра новина за Samsung. Южнокорейският технологичен гигант работи усилено за увеличаване на капацитета на батериите на всички свои модели, а наскоро стана ясно, че компанията е готова да атакува пазара на таблетите в това отношение.

Според слухове, Samsung иска да оборудва новите Galaxy S и Galaxy Note с батерия с капацитет от 7000 mAh. За сравнение, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G се предлага с 5000 mAh батерия.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини