Отидете към основна версия

6 439 21

Apple официално потвърди забавянето на iPhone 12

  • apple-
  • iphone 12-
  • ios14-
  • смартфони

Публичното представяне ще се случи през септември, но самите продажби ще започнат през октомври

Снимка: Shutterstock

Apple обикновено не коментира слухове и не споделя информация относно новите си устройства, но изглежда, че предстоящият дебют на iPhone 12 е нещо, което компанията трябва да подготви предварително. Това предаде Softpedia.

Става дума за това, че моделната линия iPhone 12 ще се забави. От известно време насам има подобни слухове, а сега високопоставен служител на базирания в Купертино технологичен гигант ги потвърди.

По-конкретно, през последните месеци се прогнозираше, че Apple ще представи новото си поколение "айфони" през септември, но продажбите на устройствата ще се забавят с няколко седмици.

И макар това да не е изненадващо предвид коронавирусната пандемия, други анализатори отричаха всички тези твърдения.

Сега обаче самият технологичен гигант потвърждава забавянето.

По време на представянето на резултатите на Apple за тримесечието финансовият директор на компанията Лука Маестрина каза, че новите iPhone ще бъдат „налични няколко седмици по-късно“, което най-вероятно означава, че устройствата ще бъдат пуснати в продажба през октомври.

Това не е непременно мащабна промяна. Публичното представяне на новите смартфони все пак ще се случи през септември, но самите продажби ще започнат през първите седмици на октомври. Освен това, се очаква се Apple да пусне iOS 14 в края на септември.

Това е първият път, когато компанията обсъжда времеви подробностите относно новото поколение iPhone, което индикира, че напоследък ситуацията е била трудна за технологичния гигант.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.

Свързани новини