Отидете към основна версия

2 605 25

"Тѐслите" ще могат да спасяват деца с микровълни

  • tesla-
  • микровълни-
  • топлинен удар

Tesla е подала молба във Федералната комисия по комуникациите на САЩ за разрешение да използва нова система, която би повишила значително безопасността в автомобилите. Технологията не позволява в салона да бъде забравено дете и може да предотвратява кражби.

Калифорнийският производител на електромобили иска позволение да използва датчици от милиметровия диапазон, които работят на по-висока мощност от разрешеното от действащите в момента правила в Съединените щати. От Tesla изтъкват, че микровълните са много по-ефективни от съществуващите системи за идентифициране на пътници в салона, работещи с камери и вградени в седалките сензори, тъй като могат да "виждат" дори през одеяла.

Системата има и друго предимство. Благодарение на нея ще бъде оптимизирана работата на еърбеговете при катастрофа, тъй като тя може да определя точните размери на телата на всеки от пътниците.

По данни на Националната служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) през последните две години в САЩ от топлинен удар в автомобил са починали над 50 деца. Решението на Федералната комисия по комуникациите се очаква до 21 септември.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини