Last news in Fakti

25 Август, 2020 10:13 2 600 25

"Тѐслите" ще могат да спасяват деца с микровълни

  • tesla-
  • микровълни-
  • топлинен удар

Tesla е подала молба във Федералната комисия по комуникациите на САЩ за разрешение да използва нова система, която би повишила значително безопасността в автомобилите. Технологията не позволява в салона да бъде забравено дете и може да предотвратява кражби.

Калифорнийският производител на електромобили иска позволение да използва датчици от милиметровия диапазон, които работят на по-висока мощност от разрешеното от действащите в момента правила в Съединените щати. От Tesla изтъкват, че микровълните са много по-ефективни от съществуващите системи за идентифициране на пътници в салона, работещи с камери и вградени в седалките сензори, тъй като могат да "виждат" дори през одеяла.

Системата има и друго предимство. Благодарение на нея ще бъде оптимизирана работата на еърбеговете при катастрофа, тъй като тя може да определя точните размери на телата на всеки от пътниците.

По данни на Националната служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) през последните две години в САЩ от топлинен удар в автомобил са починали над 50 деца. Решението на Федералната комисия по комуникациите се очаква до 21 септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илон Мъст

    8 3 Отговор
    С теслите яко по главите.
  • 2 Driving pleasure

    9 14 Отговор
    Мдам... ще им изпържва мозъците заради евентуално забравяне... Следващата екстра ква е, като влезеш в Т'сла да се лекува рак и живи рани ли?!!! Простотиите на тоя друсан никаквец наистина са ми в повече!!

    Да не говорим колко е дразнещо, че непрекъснато иска да е извън регулациите, все едно всички други са някакви глупаци, а той най-умен видиш ли!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Мислещ човек

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Бато ходи си прибери въглищата за зимата, че не остана време. Сипи си една ракия и си живей в 1980 завинаги. Също така ходи протестирай против 5G и чипирането.

    Коментиран от #14, #15

  • 4 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Обективно погледнато другите наистина са глупаци и последните 8 години история на Тесла го доказва нагледно на всеки с нещо в главата !! Как другояче да обясним , че Тесла за 8 години стана ДВА ПЪТИ по-скъпа от Тойота и това далеч не е всичко ?? А ти явно си им верен фен , така че си прави изводи какъв си !!

    Коментиран от #5, #16

  • 5 Driving pleasure

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Чистата печалба на Тойота за миналата година е почти 20 милиарда долара... всичките фабрики на Мъск да ги събереш пак не можеш да изкараш толкова пари. Босовата цена на тая кочина не я гледай. На всеки с нещо в главата му е ясно, че т'слата се държи на простотиите и цирковете на Мъск, това ще е до време. В европа отдавна не е лидер по продажби, в Китай продажбите отново падат, а в САЩ нещата са си трагични от доста време. пазара се насити, появяват се вече конкуренти.
    Това, че за определен период е бил сам на пазара и всичко се прощаваше не значи, че и бъдещето ще е толкова розово! Предстои му да пуска нишови модели (ако въобще добута до тях) не масови, а особено европейската конкуренция се е съсредоточила в усилия имено за масови такива.
    След още 8 години ми се обади да споделиш пак как Т'слата е станала на-скъпата марка и колко и стрували акциите

    Коментиран от #6, #7

  • 6 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    "Чистата печалба" на Тесла за миналата година е 350 милиарда !! С толкова е нараснала пазарната и капитализация за 1 (една година) !!! Със все "спадащите" и според теб продажби , дето само ти явно ги виждаш , щото "глупаците" от борсата признават всяко тримесечие за рекордни продажби !! Това че тия 350 милиарда са в акции , а не брой в банката е минус само за задръстеняци като теб , за другите е инвестиция , продължаваща да носи приходи далеч по-големи от "печелившата" Тойота , откъдето и идва продължаващото им поскъпване !! На всичкото отгоре освободена от данъци , щото и това ти е твърде далечно в "мисленето" , хахах !! Та любимата ти Тойота е спечелила 20 милиарда (ако въобще ги е спечелила , щото това е преди данъци ) от 10 милиона продаде коли , а Тесла 350 милиарда от 360 000 продадени коли !!! Кой е по-умния и по-печелившия , "разбирачо" , аххахаххах !!!

    Коментиран от #8, #9, #17, #19

  • 7 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    Освен това И миналата , както и предните години Тесла има прираст в продажбите и ПРИХОДИТЕ от продажби над 60% !!! Колко прираст има "печелившата" Тойота ??? 1-2 % ???? Хахахаххахахах !!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 8 фен

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Пазарната капитализация няма нищо общо с печалбата.Пазарната капитализация е брой акции по цената за една акция.Печалбата е от продажбата на коли а Тесла са без печалби от много време.
  • 9 Driving pleasure

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    На тебе и господ не може да ти помогне. Имагинерни средства, срещу реални доходи. 20 милиарда, които могат да се инвестират в разработики срещу печалба на борсовите играчи, които нямат нищо общо с оперативните разходи на компанията - кое ли е по-устойчиво?! Ако Мъск вземе че предозира утре и пукне знаеш ли какво ще стане с акциите на Тесла ;)
  • 10 Driving pleasure

    7 7 Отговор
    мислещ галфон - има допустими норми, които законодателя е определил като безопасни - факт. Друсания никаквец иска да ги надвиши - факт!
    След като 80% от енергията ти идва от същите тия въглища - Ти си лицемер - неоспорим факт!
    Та вземи си чиповете и заедно с 5Г ги оформи във фалически символ и им се наслади ;)
  • 11 Driving pleasure

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Мдам... от 0 печалба миналата година тази година може да увеличи 0 с 60% другарА Мъск... и не Тесла печалба от продажби на коли НЯМА!!! Никога не е осъществявала подобна, има няколко обявени печалби но те са от други дейности. Предполага се, че ще излезе на печалба при 500 хил продадени автомобила, ама това се оказва непостижима цел за поредна година.

    А продажбите падат. последните данни показват спад за Юли спрямо Юни дори и в Китай с 4000 бройки. В Европа продажби фактически няма, за последното тримесечие в Европа са на нивата от 2017-18та. Сащ имат някакво странно отчитане изглежда на 3месечие, но и там няма 60% ръст, по спомен 0.3% беше спрямо миналата година.
    Тия глупости колко печеливша е Т'слата пробвай да ги пробутваш някъде другаде
  • 12 дизела

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Печалби от продажбата на въглеродни емисии?Щото от коли Тесла няма печалби.
  • 13 Гост

    6 2 Отговор
    И пак микровълни, че и извън разрешените диапазони. Тия докато не ни уморят няма да се кротнат. Че и разрешение искат да им узаконят беззаконието. И Д-р Менгеле искал разрешение да му узаконят опитите.
  • 14 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ човек":

    А ти върви натопли на баба си чорапите, че и въглища нямате, както те мързи да ги прибереш.
  • 15 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ човек":

    Като гледам при тебе 5G вече си е свършило работата. Последиците са необратими.
  • 16 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Борсови машинации, спекулации, финансов балон рекламиращ се с продукт на загуба, за да печели от вдигането на акциите си. ето така ти го обяснявам, но и преди мен са ти го обяснявали. почни да слушаш.
  • 17 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Спечелила е 350 000 000 000 долара от едва 360 000 продадени коли ли? Ти можеш ли да смяташ? Това прави средно по 970 000 долара на кола ЧИСТА ПЕЧАЛБА????? Слагай бързо кърпата с оцета на челото, че сериозно си прегрял.
  • 18 любопитен

    1 0 Отговор
    За да може Ф.Б.Р. да осъществява контрол ?
  • 19 е х оооооооооо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Куца ти аритметиката . Оплел си се , като пате в кълчища с този коментар . Не знам откъде черпиш тези МИЛИАРДИ , но те съветвам да прочетеш внимателно и подробно , източниците на твоята информация и да я прецениш .
  • 20 Радев

    3 0 Отговор
    Тесла освен катафалка може да бъде и тостер!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тойота

    3 0 Отговор
    Как така като тесла печели най-малко от всички автомобилни компании. Да на дъното е.Тези американски борсови глупости какво ги гледате.Това са несъществуващи пари.Все едно да отворя сега фирма и да кажа ,че на борсата струва 50 трилиона долара,щото имала потенциал.
  • 23 Ауу

    3 0 Отговор
    Като и падне батерията ще дава сигнал за забравено дете ха ха кошница с батерии голям смях.
  • 24 незнайко

    0 0 Отговор
    Американците са неспасяеми ! Да си забравиш детето в колата за минутка от невнимание може, но да го забравиш да почине от недостиг на ВЪЗДУХ Е НАПРАВО УБИЙСТВО !!!
  • 25 Гост

    0 0 Отговор
    Да спасиш някого с микровълни ми звучи като да го охладиш с огнемет.