Отидете към основна версия

5 Октомври, 2020 13:39, обновена 5 Октомври, 2020 13:39 22 129 35

Най-лошите зимни гуми за кросоувъри

  • гума-
  • тест-
  • класация

Немското сп. Auto Bild проведе изпитания на 10 популярни модела зимни гуми за кросоувъри с размер 225/55 R17 и състави рейтинг на най-добрите и най-лошите от тях. За експеримента са избрани скъпи и бюджетни гуми с разлика в цените до 63%, а всеки комплект е оценяван по четиристепенна скала от "непрепоръчителни" до "отлични".

Тестовете са провеждани на различни настилки - лед, сняг, влажен и сух асфалт. Най-добри резултати показват Goodyear UltraGrip Performance +, Bridgestone Blizzak LM005, Michelin Alpin 6 и Vredestein Wintrac Pro, а най-слаби - китайските Syron.

Марка
Модел Оценка
Goodyear UltraGrip Performance + Отлични
Bridgestone Blizzak LM005 Отлични
Michelin Alpin 6 Отлични
Vredestein Wintrac Pro Отлични
Toyo Observe S944 Добри
Dunlop Winter Sport 5 Добри
Uniroyal MS plus 77 Удовлетворителни
Maxxis Premitra Snow WP6 Удовлетворителни
Syron Everest 1 Plus Непрепоръчителни
Duraturn Mozzo Winter Непрепоръчителни

Гумите Goodyear и Bridgestone получават висока оценка за късия спирачен път на асфалт и сцеплението на мокра настилка. Michelin пък печелят точки за износоустойчивостта и отличното ускорение и спиране на сняг.

Vredestein се отличават с точността в завои и на високи скорости, а Toyo - с устойчивостта на аквапланинг. Немците хвалят бюджетната марка Maxxis, която отчита сериозен напредък.

Аутсайдерът Syron Everest 1 Plus показва много лош резултат на асфалт. Кросоувърът, обут в китайските гуми, успява да спре от 100 км/ч за 58.5 метра - с 15 метра повече от резултата на Bridgestone. Сериозни критики търпят и Duraturn Mozzo Winter.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.

Свързани новини