Отидете към основна версия

2 618 2

Euro NCAP подхвана първия електрически Volkswagen

  • volkswagen-
  • id.3-
  • euro ncap-
  • краш тест

Европейската организация за оценка на безопасността на автомобилите Euro NCAP подложи Volkswagen ID.3 на серия от тестове. Немският електромобил се е справил с всички изпитания, което му печели максимална оценка за сигурност.

В симулацията на челен удар ID.3 показва по-висок резултат от Toyota Yaris - първия автомобил, тестван по новата методика. При сблъсъка с платформа, движеща се насрещно с 50 км/ч, датчиците на манекените все пак са отчели висок риск от травма на гръдния кош.

ID.3 се справя и с фронталното стълкновение с неподвижно препятствие. В симулацията на страничен удар в стълб със скорост 60 км/ч обаче сензорите на манекените регистрират "червено" ниво за опасност за главата на пътника отзад и "оранжево" за гръдния кош на водача.

Системата за автоматично спиране е разпознала успешно пешеходец, но от Euro NCAP оценяват реакциите на електрониката като недостатъчно бързи. ID.3 показва по-добър резултат в предпазването на велосипедисти. Колонките на предното стъкло обаче са прекалено твърди, което може да предизвика травми на пешеходци.

Първият електромобил на Volkswagen получава оценка от 87% за сигурност за възрастни пътници и 89% за деца. Най-слабият резултат на ID.3 е в безопасността за пешеходци - 71%. Работата на системите за безопасност е оценена с 88%.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.

Свързани новини