Отидете към основна версия

5 208 10

Mercedes-Benz V-Klasse получи пневматично окачване

  • mercedes-benz-
  • v-klasse-
  • airmatic-
  • пневматично окачване

Луксозният микробус на Mercedes-Benz вече може да се поръча с фирменото пневматично окачване Airmatic. Системата позволява да се поддържа постоянен клиренс независимо от натоварването или да се настройва според желанието на водача.

От Mercedes-Benz изтъкват комфорта на първо място сред достойнствата на пневматичното окачване. Airmatic контролира индивидуално всяко колело, като по този начин намалява люлеенето на каросерията по пътните неравности. Шумът в купето също е по-нисък, а разходът при високи скорости спада.

Заедно с Airmatic V-Klasse получава и системата Dynamic Select, което предоставя четири работни режима на окачването. При активиране на Comfort и Manual стандартният клиренс се поддържа до достигането на 110 км/ч, след което се занижава с 10 мм за намаляване на въздушното съпротивление.

Същият ефект може да се постигне с избор на режим Sport. Функцията Lift пък позволява добавянето на 35 мм към клиренса. При достигането на 30 км/ч разстоянието между каросерията и настилката се връща автоматично в изходна позиция.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини