Отидете към основна версия

9 239 40

Tesla направи най-мощния си 44 кВт слънчев покрив (ВИДЕО)

  • tesla-
  • solar roof

Най-големият съществуващ слънчев покрив на Tesla, използващ технологията Solar Roof, е инсталиран на сградата ChoZen Retreat във Флорида. Устройството с мощност 44 кВт , използващо батерии Powerwall, се превръща в най-голямото такова за производство на слънчева енергия от Tesla, предназначено за битови нужди.

Технологията Solar Roof се основава на използването на специален покривен материал с интегрирани слънчеви панели. През последното тримесечие на миналата година Tesla почти утрои производството и инсталацията на Solar Roof. Според неуморния и най-богат човек на планетата Илон Мъск това е най-„убийственият продукт“ на Tesla до момента.

Tesla е разработила керемиди с вградени слънчеви клетки, което води до траен покривен материал, който едновременно генерира електричество. Предишният рекордьор за най-големия покрив, покрит със Solar Roof, беше частна къща също във Флорида с мощност 24,3 кВт.

Новият покрив под слънчевите керемиди е почти два пъти по-мощен от своя предшественик и осигурява до 80% от електричеството, необходимо на центъра за медитация. Натрупването на електричество се извършва с помощта на четири собствени батерии Tesla Powerwall.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.

Свързани новини