Отидете към основна версия

17 008 47

На кои коли най-рядко светва индикатор "Check Engine"

  • check engine-
  • индикатор-
  • двигател-
  • повреда

Проучването се базира на работата на индикатора на таблото, показващ неизправност в двигателя

Американската компания CarMD, един от най-големите доставчици на оборудване за бензиностанции, състави рейтинг на надеждността на автомобилните двигатели от 1996 година насам.

За разлика от повечето подобни класации, това проучване не изхожда от мнението на собствениците, а се взима предвид статистиката за броя на случаите, когато светва индикатор на таблото на колата, показващ неизправност на двигателя (Check Engine).

Противно на общоприетото схващане за надеждността на японските Honda и Toyota, както и на други известни марки, първите места в тази класация са заети (неочаквано за мнозина) от съвсем различни марки.

Отново ще подчертаем, че рейтингът се основава на честотата на светване на check индикатора на таблото, което в случая за САЩ може да е важен фактор, докато в нашата страна, това не е така.

Обективно погледнато, е достатъчно просто да заредите некачествено гориво, каквото е в изобилие по родните бензиностанции, за да светне Check-а. Но във всеки случай считаме тази информация за любопитна. Ето и кои са най-надеждни двигатели (класирани по марки)

1. Mitsubishi - 0.66
2. Mercedes-Benz - 0.74;
3. Volkswagen - 0.81
4. Buick - 0.84
5. Ford - 0.89
6. Mazda - 0.93
7. BMW - 0.94
8. GMC - 0.97
9. Subaru - 0.99
10. Cadillac - 0.99

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 35 гласа.

Свързани новини