Отидете към основна версия

2 510 6

Продуцентът на Бритни Спиърс създаде звук за електрическия Lotus

  • lotus-
  • evija-
  • звук-
  • двигател

Електродвигателят на хиперкара Lotus Evija ще издава звук, подобен на този на автомобил от Формула 1 от 60-те години на миналия век

Известният британски музикален продуцент Патрик Патрикиос, който е работил с много поп звезди, включително певиците Бритни Спиърс и Сиа, е създал уникален звук за електрическия хиперкар Lotus Evija. Музикалният дизайнер се вдъхновява от звука на двигателя на колата Lotus Type 49 Formula 1 от края на 60-те години.

Патрикиос записва и дигитализира шума на оригиналния двигател Cosworth-Ford V8 и след това го слуша в забавен каданс. Музикантът забеляза, че при определена скорост на възпроизвеждане двигателят на автомобила създава същата честота и вибрации, като работата на електрическият тракт на екологичния хиперкар.

Той също експериментира с цифрови ефекти, след което измисля уникалния звук, който Lotus Evija ще произвежда. В допълнение Патрикиос е създал набор от звуци за различните системи на автомобила, като пътепоказателите, алармата и системата за предупреждение за непоставен предпазен колан.

Lotus Evija, който дебютира през 2019 г., се превърна в най-мощната и скъпа кола в историята на британската марка. Снабден е с четири електрически агрегата, които общо дават повече от 2000 конски сили. Хиперкарът е способен да ускори от място до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, а максималната му скорост е 320 км в час. Ще бъдат произведени общо 130 автомобила, всеки от които ще струва около 2 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини