Last news in Fakti

12 Март, 2021 16:08 2 502 6

Продуцентът на Бритни Спиърс създаде звук за електрическия Lotus

  • lotus-
  • evija-
  • звук-
  • двигател

Електродвигателят на хиперкара Lotus Evija ще издава звук, подобен на този на автомобил от Формула 1 от 60-те години на миналия век

Продуцентът на Бритни Спиърс създаде звук за електрическия Lotus - 1

Известният британски музикален продуцент Патрик Патрикиос, който е работил с много поп звезди, включително певиците Бритни Спиърс и Сиа, е създал уникален звук за електрическия хиперкар Lotus Evija. Музикалният дизайнер се вдъхновява от звука на двигателя на колата Lotus Type 49 Formula 1 от края на 60-те години.

Патрикиос записва и дигитализира шума на оригиналния двигател Cosworth-Ford V8 и след това го слуша в забавен каданс. Музикантът забеляза, че при определена скорост на възпроизвеждане двигателят на автомобила създава същата честота и вибрации, като работата на електрическият тракт на екологичния хиперкар.

Той също експериментира с цифрови ефекти, след което измисля уникалния звук, който Lotus Evija ще произвежда. В допълнение Патрикиос е създал набор от звуци за различните системи на автомобила, като пътепоказателите, алармата и системата за предупреждение за непоставен предпазен колан.

Lotus Evija, който дебютира през 2019 г., се превърна в най-мощната и скъпа кола в историята на британската марка. Снабден е с четири електрически агрегата, които общо дават повече от 2000 конски сили. Хиперкарът е способен да ускори от място до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, а максималната му скорост е 320 км в час. Ще бъдат произведени общо 130 автомобила, всеки от които ще струва около 2 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светът е отврат

    8 1 Отговор
    Отврат
  • 2 БОЗА

    10 2 Отговор
    Силикон вместо ц.ц. ...електонни цигари...безалкохолна бира...заместители на месо...хидропонен зарзават дето не е расъл на почва дори...сега електрокари "със звук на "Лотус"...ОТВРАТ е съвременният свят... ;-Х
  • 3 ФалшивСвят

    1 0 Отговор
    Да ... странното е, че потребителите не ги питат, просо в цената от 2 млн. има за харчове за пари за музикални продуценти. Скоро сигурно ще платят и на една друга професия ... която да тества как може да изпълнява професионалните си задължения в тази кола.
  • 4 незнайко

    3 0 Отговор
    Никакво звучене нямаше в клипа !!! Трябва да измислят програма с която всеки да си слага звука на марката която харесва !!! А може би е направено вече.
  • 5 гост

    0 1 Отговор
    Само да напомня на горните "коментатори" !!! Това е направено именно заради комплексирани петролопитеци , дето хем ги сърби , хем ги боли !! Щото хем искат да не се излагат с допотопни пушилници , хем не могат да асе оттърват от жалките си комплекси , че колата трябва да "реве" , тоест да вие на умряло , за да имат "самочувствие" и да се оправдават с "мъжкарски звук" !!! Никой нормален човек , който иска най-после истински електромобил няма нужда от подобни идиотщини и никога не би ги ползвал , да не говорим да ги иска в колата си !!

    Коментиран от #6

  • 6 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    виж сега. И сега има лимузини с ДВГ, в които като си вътре не знаеш спрял ли си и вървиш. При 200 само щум на гуми и вятър. И електричката не може да избяга от тях. Хващаш се за шумовите ефекти. Аз също ги мразя, обичам колата ми да се движи като сянка. Сегашната е почти така, но LS400 на Лексус, който съм карал на времето покриваше тази норма. Мразя шумните коли, особено изкуствено създадените, особено електричките. Порнография