Отидете към основна версия

3 412 22

Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа

  • тръмп-
  • социални мрежи

Политикът не уточни параметрите и точния момент за старта на социалната си мрежа

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, избран от Консервативната републиканска партия, скоро ще започне своя кръстоносен поход за свобода на словото. Старшият съветник на Тръмп Джейсън Милър заяви, че 45-ият президент на САЩ планира да се върне в социалните мрежи, като това ще се случи през следващите 2-3 месеца. По-любопитното обаче е как ще се случи това. Тръмп планира да пусне собствена социална платформа.

Политикът не уточни параметрите и точния момент за старта на социалната мрежа на Тръмп, но отбеляза, че това събитие "ще промени напълно правилата на играта". От щаба на бившия президент също отказаха да коментират плановете на Тръмп да създаде своя собствена социална платформа.

Скандалното блокиране на акаунта на бившия президент на САЩ в популярни социални мрежи се окачествява, като повратната точка в борбата за президентския пост през 2020 г. Тогава привържениците на Тръмп извършиха краткосрочно превземане на Капитолия, а социалните мрежи окачествиха този акт, като следствие от призиви за насилие и масови протести в туитовете на действащия президент.

Събитията от януари 2021 г. доведоха до смяна на акцентите във вътрешната политика на САЩ. Демократическата партия и бизнесмените в социалните медии настояват за по-строга цензура, докато консервативните републиканци се оказаха в непозната роля като борци за свобода на словото.

Спорната постоянна забрана на президента Тръмп за влизане и използване на Twitter и последващите забрани от други социални мрежи като Facebook, Instagram Snapchat и стрийминг платформата Twitch в дългосрочен план ще доведат до преосмисляне на нормите за цензура и границите на свободата на словото не само в САЩ, но по целия свят.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.

Свързани новини