Last news in Fakti

23 Март, 2021 13:21 3 405 22

Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа

  • тръмп-
  • социални мрежи

Политикът не уточни параметрите и точния момент за старта на социалната си мрежа

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, избран от Консервативната републиканска партия, скоро ще започне своя кръстоносен поход за свобода на словото. Старшият съветник на Тръмп Джейсън Милър заяви, че 45-ият президент на САЩ планира да се върне в социалните мрежи, като това ще се случи през следващите 2-3 месеца. По-любопитното обаче е как ще се случи това. Тръмп планира да пусне собствена социална платформа.

Политикът не уточни параметрите и точния момент за старта на социалната мрежа на Тръмп, но отбеляза, че това събитие "ще промени напълно правилата на играта". От щаба на бившия президент също отказаха да коментират плановете на Тръмп да създаде своя собствена социална платформа.

Скандалното блокиране на акаунта на бившия президент на САЩ в популярни социални мрежи се окачествява, като повратната точка в борбата за президентския пост през 2020 г. Тогава привържениците на Тръмп извършиха краткосрочно превземане на Капитолия, а социалните мрежи окачествиха този акт, като следствие от призиви за насилие и масови протести в туитовете на действащия президент.

Събитията от януари 2021 г. доведоха до смяна на акцентите във вътрешната политика на САЩ. Демократическата партия и бизнесмените в социалните медии настояват за по-строга цензура, докато консервативните републиканци се оказаха в непозната роля като борци за свобода на словото.

Спорната постоянна забрана на президента Тръмп за влизане и използване на Twitter и последващите забрани от други социални мрежи като Facebook, Instagram Snapchat и стрийминг платформата Twitch в дългосрочен план ще доведат до преосмисляне на нормите за цензура и границите на свободата на словото не само в САЩ, но по целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 29 Отговор
    Как я е кръстил? Вконтакте? ;)

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЛилиПутин

    5 23 Отговор
    Иванка или
    Ушанка

    Коментиран от #5

  • 4 12345

    3 16 Отговор
    Щепсел
  • 5 Пръц

    11 14 Отговор

    До коментар #3 от "ЛилиПутин":

    Каквото и да направи Тръмп никога не може да надмине по богатство Българския диктатор Борис Бойков
  • 6 Хванали сте верния тон

    16 16 Отговор
    Вероятно ще е разработена и поддържана от руснаците. Ще се опитват отново да го върнат на власт.

    Коментиран от #8

  • 7 Елвис

    4 15 Отговор
    Неутрален съм по отношение на Тръмп. Не знам дали е от "нашите" наистина или е контролирана опозиция. По-вероятно е да е второто, щом все още е жив. Според мен тази мрежа, която той ще създаде, каквато и да бъде тя, ще бъде нещо като обратната версия на социалистическите мрежи на Големия брат - без цензура за "десните" и тежко политизорана по отношение на "левите". Което е по-опасно и по-лошо, всяко изказване и изява членовете на сайта му и обособено на самия Тръмп, автоматично ще бъде отразявано от продажните, комунистически, демонократични, глобалфашистки масмедии като "крайно дясна пропаганда", което още повече ще разединява хората и ще налива масло в огъня. Има алтврнативи на джутуб и туитър (нарочно с малки букви ги записвам), но мисля, че медията на Тръмп ще бъде един голям капан и подготовка за идващите граждански войни и кампанията на Тръмп за 2024. Дано да греша!

    Коментиран от #14

  • 8 Елвис

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хванали сте верния тон":

    Силно се надявам Тръмп в действителност да е работил и да работи с руснаците, а не с кукловодите на САЩ! Въпросът е руснаците дали работят с тях и до каква степен са "собствена държава"... или и те са част от цирка, както всички останали.

    Коментиран от #10

  • 9 Хахах

    2 25 Отговор
    Този е толкова некадърен че и това не може да свърши като хората. А мрежата му най-добре да се казва Тръмпанар,

    Коментиран от #21

  • 10 Кукла на конци

    27 0 Отговор

    До коментар #8 от "Елвис":

    Грешиш, като си мислиш, че кукловодите имат националност! Отдавна действат на глобално ниво. Как иначе мислиш, че беше изпълнена пиеската covid-19, за която със сигурност ще пише в учебниците по история?

    Коментиран от #11

  • 11 Елвис

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кукла на конци":

    Имам някаква романтична идея относно Русия и шепа други държави, че може би са над кукловодите и глобалфашизма и че може би все още са си "собствени" народи със собствени ценности и култура. То се е видяло, че без революция в световен мащаб няма да се отървем и вярвам, че и този момент ще настъпи в близко бъдеще. И все пак тая някаква надежда, че поне Русия не са част от цирка и ще поведат тази революция срещу световния комунизъм! Няма да се ваксинирам и няма да бъда част от този цирк по какъвто и да било начин, но ощв щом руанаците обявиха своята "ваксина", през главата ми мина мисълта: "Какво ако това е просто водичка с малко витамин C, колкото в Русия да кажат после "ваксинирахме се." Така че да не се бодат с отровите, с които в момента се бодат хората. Толкова съм и запознат с тяхната "ваксина", но попадам на информация, че работят с АстраЗенека... Истината е, че е трудно да се довериш на когото и да било в днешно време, а пропаганда има и от двете страни. Знаем кои са злодеите, но доколко "добрите" всъщност са от добрите и доколко вдичко е един добре организиран кючек.

    Коментиран от #15, #17

  • 12 ...

    13 0 Отговор
    Има пари ще прави, който нема е тук в коментарите

    Коментиран от #19

  • 13 Грую

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Най-вероятно Куклусклан!
  • 14 Кока

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Елвис":

    E, ще чакаме да му забранят и мрежата...:-)

    или да го извикат в Сената да дава обяснения...
  • 15 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Елвис":

    Мао е привърженик на световната революция!
  • 16 бай Даньо

    0 4 Отговор
    Социалната мрежа на Тръмпи ще оплете много лузъри от ганчовците. Очаквам цяла секция да бъде списвана на ганчовски ...
  • 17 Голяма Грешка

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Елвис":

    Путин, ако не си забравил е висш офицер от КГБ, та дотука с романтиката...

    Всичко е власт, а в играта на тронове няма правила!
  • 18 Знайко

    2 1 Отговор
    Чудя се дали Тръмп ще доживее пускането на социалната му мрежа. А БайДън да края на сегашния му мандат.
  • 19 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "...":

    Тръмп имал пари, или имал огромни заеми?
  • 20 Знайков

    4 2 Отговор
    Най обичам сульо и пульо да ми пишат за световна политика, а същевременно да си простират чорапите на конопено въженце.

    Коментиран от #22

  • 21 Стара чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахах":

    А най- добре - Тръмпанар Ушанков - сбор от № 2 и № 9 !
  • 22 Я пак

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Знайков":

    Ти да видиш Кралицата как оди у кенеф...