Отидете към основна версия

45 214 34

Екстремно спиране на камиони

  • volvo-
  • cw-eb-
  • fh

Автомобилните производители отделят все по-голямо внимание на системите за безопасност, като те се интегрират не само в леки автомобили, но и в т.нар. TIR-ове. Последната иновация в тази сфера идва от Volvo Trucks, които представят модернизираната си система за екстремно спиране на тежкотоварни камиони. Системата се нарича CW-EB.

Новтаа функция ще се появи за първи път в серийната версия на камиона Volvo FH, като обновените функции са следствие от работата не само на радар, а и на камера. Резултатът е точно отчитане на разликата в скоростта с превозното средство отпред и когато тя надвиши 70 км/ч и има потенциална опасност от сблъсък, системата активира спирачките и привежда камиона в покой.

Преди да се случи това системата показва опасността с червена индикация, която се проектира на предното стъкло. Ако няма реакция от страна на водача, се включва и звуков сигнал и чак след това се задействат автоматичните спирачки. Има предложение през 2015 година всички нови камиони задължително да се оборудват с подобни системи за безопасност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини