Отидете към основна версия

21 Май, 2021 09:38, обновена 21 Май, 2021 09:38 22 787 76

Вижте новите свръхтехнологични устройства в сферата на телевизорите

  • телевизори-
  • samsung-
  • neo qled

Технологията Neo QLED на Samsung променя представата ни за телевизор

Всяко поколение живее с детските си мечти. Моето детство например, това на поколението Y, мина със спомени и копнежи за неща, видяни от екрана на телевизора. И нямам предвид малките черно-бели телевизори - това са мечтите на предишното на моето поколение, тия момчета, които днес се определят като "silver surfers". Ние "попивахме" от далеч по-големи телевизори, някои от тях с името на нашата столица.

Сега на дневен ред е поколението Z - млади хора, които също имат мечти и макар различни и те копнеят за неща, видяни от екрана. Времената обаче се променят, телевизорите - също. А те (телевизорите), предвид пандемичната обстановка, която продължава да владее света, се превръщат в още по-важен помощник както за по-младите, така и за по-възрастните.

Всички ние обаче искаме да виждаме "нещата" от екрана много по-детайлно и много по-ясно. И не само това. Модерният телевизор вече не е само пасивен екран. Едно от най-ярките потвърждения за това са новите телевизори на една от най-известните марки в тази област - Samsung. Не е тайна, че именно корейците са едни от законодателите в бранша, което доказват за пореден път с последната си иновация в областта на телевизорите, наречена Neo QLED.

Тези телевизори са вече на нашия пазар, а това, с което впечатляват, са нещата, които желаят всички, независимо от кое поколение са - много по-ясна картина, силен и кристален саунд и многофункционалност. Те са еднакво добри и за геймъри, и за кино маниаци, като в същото време са идеални за основни помощници в т.нар. и все по-налагащ се хоум офис. С други думи Neo QLED телевизорите предлагат от всичко и то по-много.

За геймърите

Тази група от хора, вманиачени по компютърните игри, има възможност да се наслади на много бърз процесор с честота на опресняване до 120 Hz, режими Auto Low Latency Mode и Freesync Premium Pro, с които дори и "тежките" игри не насичат, картина е ясна и с оптимално качество. Лентата Game Bar също е в услуга на геймърите, като чрез нея управлението на картината е много по-интуитивно.

За киноманите

Киноманите ще открият, че телевизорите Neo QLED са идеален заместител на "големия екран". Различните "ленти" могат да се гледат в съотношение 21:9 или дори 32:9, като това става с помощта на вградената технология UltraWide GameView. Да не говорим, че тези телевизори могат да играят ролята на своеобразен централен хъб, чрез който да настроите амбиентното осветление в помещението, както и звука от уредбата.

За работещите вкъщи

Устройствата Neo QLED могат безпроблемно да се свържат с персонален компютър, с лаптоп или със смартфон. Тук интерес представлява технологията Samsung Dex, която лесно може да превърне смартфона в работен компютър, предаващ изображенията на големия екран. Конферентните разговори също не са проблем, като те се осъществяват с помощта на функция, наречена Multi View, която позволява разделянето на екрана на до четири зони.

Новите технологии

С новата технологията Samsung надгражда QLED, за да ни покаже една картина от бъдещето. Neo QLED се интегрира в новите 4К и 8К телевизори на марката, които вече са на българския пазар. Тя използва няколко иновации, които правят картината кристално ясна и реална. В основата ѝ са т.нар. подтехнологии като Quantum mini LED, осигуряваща много повече светодиоди, контролирани от Quantum Matrix.

За подобряването на контраста пък се грижат Quantum Dot и Quantum HDR, благодарение на които тъмните цветове са наистина тъмни. Основната разлика с останалите телевизори на пазара обаче прави иновативният квантов процесор, който се базира на невронни мрежи и има изкуствен интелект. Именно процесорът може да оптимизира видеа, като прави качеството им 4К и 8К, в зависимост от това, кой от моделите сте избрали.

Както вече споменахме, независимо дали сте геймър, киноман, или просто ТВ любител, наред с качествената картина, звукът е от изключително значение. А при Neo QLED той също е значително модернизиран. За целта имаме Space Fit технология, която го калибрира спрямо нивото на външен шум, а за силата и яснотата му се грижи нов активен усилвател.

И накрая, но не на последно място, ще обърнем внимание на безопасността на екрана. Моделите от серията Neo QLED са първите телевизори на нашия пазар, които имат германски сертификат "Безопасност на зрението", което не е без значение, независимо от кое поколение сте.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 50 гласа.

Свързани новини