Last news in Fakti

29 Септември, 2021 14:45 18 714 31

8-те най-добри OLED телевизора

  • телевизори-
  • oled-
  • sony-
  • lg

В класацията са включени, както сравнително бюджетни, така и флагмани

8-те най-добри OLED телевизора - 1

Класацията, която ви предлагаме е дело на специалистите от hometoys, които са на мнение, че OLED технологията е най-добрата за телевизор в момента. Те съветват когато избирате OLED телевизор, да обърнете внимание на две основни марки: LG и Sony. Според експертите именно OLED телевизорите (органичен светодиод) на тези две марки издигат качеството на изображението на следващото ниво.

LG е създател на OLED технологията. Марки като Sony обаче използват свои собствени процесори, за да създадат същата картина и дори да коригират още повече производителността. Без значение каква марка изберете, картината от OLED телевизор е повече от великолепна, завършват мнението си експертите от hometoys.

Ето и най -добрите OLED телевизори от всички размери. В класацията са включени, както сравнително бюджетни, така и флагмани на двете компании.

1. LG OLED 83 C1
2. Sony A90J Bravia XR OLED
3. Sony A8H Bravia OLED
4. Sony A80J Bravia XR OLED
5. LG G1 OLED evo Gallery
6. Sony XBR A9G OLED
7. LG OLED GX
8. LG A1 OLED


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    15 32 Отговор
    Българина гледа ЛЦД ;) не е чувАл за олед
  • 2 Вързан

    21 15 Отговор
    Добре, ще си изтърся хамбара, за да си купя OLED пръв в целий свет и какво ще гледам на него?

    Коментиран от #5

  • 3 Няма файда

    26 13 Отговор
    Излъгах се на OLED и трета година освен да си сваля сам блурей филми друга полза няма, а цената е 4000+ срещу 1000...

    Коментиран от #9

  • 4 Дедо ми

    26 11 Отговор
    А къде е Санцунг, които се саморекламират като най- добрите телевизори? Иначе няма нужда от олед телевизори, които са с ограничен часови ресурс на екрана и струват поне 3 пъти повече от ЛСД.

    Коментиран от #7, #20

  • 5 Ще плащаш

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "Вързан":

    Ще гледаш това за което си платиш. Всички доставчици имат достатъчно HD канали...нацонални, забавни, музикални, за възрастни и така. Вече предлагат и 4К канали, така че избор имаш.
  • 6 Петър

    28 20 Отговор
    Нетфликс има 4k, Dolby Vision, 5.1 аудио и HDR, какво щяли да гледат. Купих моя олед за 2к и по щастлив не съм бил, да не говорим, че ако играете с nvidia 3070 или пс5 на VRR дисплей през HDMi 2.1 няма сравнение със LCD за 800лв. На лисицата и е солено сиренето, щото не може дс го стигне...

    Коментиран от #30

  • 7 Даааа....

    10 21 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо ми":

    Самсунг са назад а че имат ограничен живот се отнася за всички LCD тв. без значение UHD, OLED нова или по-стара технология. Издържат между 4 и 6 години.

    Коментиран от #15

  • 8 Изял дървото

    24 6 Отговор
    Филипс последен модел UHD с андроид тв, бърз процесор, мод за игрови конзоли и всякакви екстри изгоря на 4тата година. Сега си купих Сони OLED , модел 2021... уникален. Колко ще издържи само времето ще покаже...

    Коментиран от #13

  • 9 Има файда ако имаш кинти

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Няма файда":

    Сега са по-евтини, има тв.канали на 4К и тубата е пълна с такива. Има за всеки по нещо.
  • 10 Не мерси

    22 1 Отговор
    Тая класация много скъпа бе. LGто е 83 инча и е над 5000 евра на промоция. SONYто е 65 инча и е над 2700 евра и то на промоция. За другите няма смисъл да се хабя....
  • 11 LG боклук

    20 32 Отговор
    Технологията OLED е изобретена и внедрена от самсунг, когато те правеха матрици AMOLED за целия свят, включително и LG и APPLE въпросната фирма която вие цитирате като изобретател на тази технология дори не можеше да прави матрици. Технологията е безсмислена при дисплеи по-малки от 65-70 инча, само бла-бла и ..... мноооого взети пари от балъците сноби, мислещи си че купуват супер технология.

    Коментиран от #24

  • 12 Дон Цеци

    14 8 Отговор
    ТОШИБА ЛСД 10год. нон стоп , идеален !!!! Пак ще заложа на ТОШБА !!!

    Коментиран от #18, #19

  • 13 Гост3

    11 6 Отговор

    До коментар #8 от "Изял дървото":

    Имам Сони Бравия,работи вече седма година,добри са!
  • 14 Самсунг

    10 5 Отговор
    Имам Самсунг Led 2011г, работи си безотказно все още.
  • 15 Хи хи хи

    12 10 Отговор

    До коментар #7 от "Даааа....":

    12-та година бачка без да спира самсунга ,къде е 4 или 6 години в грешка си
  • 16 Алабала

    6 12 Отговор
    Нищо че независими професиинални анализатори със замерваща техника на картината определят Panasonic като най-добра производителност на картината надминаваща макар и малко флагмана на Samsung 😉
  • 17 Зрител

    11 11 Отговор
    Имам плазма Самсунг и 11 год. бачка нон стоп. Качеството на картината не могат да го надминат и най-новите лсдта. Но си има и недостатъците. Олед технологията съчетава предимствата на плазмата и лсд технологията, така, че, ако си ценител на качеството на картината какъвто съм аз, със сигурност само ОЛЕД за напред
  • 18 Кошмар

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Дон Цеци":

    И аз съм фен на марката но вече се прави в турция и качеството е съмнително.
  • 19 Кошмар

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дон Цеци":

    Имам тошиба резга 37инча от 2008г още работи без грешка
  • 20 Милен

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо ми":

    Samsung не произвеждат OLED телевизори. Те си имат тяхна технология QLED.
  • 21 Гроздан

    7 17 Отговор
    Самсунг са номер 1,няма кой да каже на черното бяло.Тези,които ми хвалят Тошиба,нека да кажат благодарение на кой съществуваха като производител на телевизори(уважавам Тошиба и всичко японско)....
  • 22 Суетната

    10 2 Отговор
    За Сони, съм съгласна...!
  • 23 zatdrcsyc

    10 4 Отговор
    OLED технологията за по големи екрани се държи от LG. Samsung могат да произвеждат само малки екранчета за телефони. LG всякакви размери. Освен това моя телефон с OLED екран вече 4 години няма никакви проблеми нито с пикселите нито с каквото и да е. Всички OLED екрани на пазара независимо телевизора каква марка е са произведени от LG.

    Коментиран от #25

  • 24 Експерт

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "LG боклук":

    Като не разбираш, защо изобщо коментираш! Самсунг правят дисплеи за телефони, а ЛГ за телевизори нямат нищо общо, и самсунг никога не са имали олед тв.
  • 25 Сатана

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "zatdrcsyc":

    Имам един Мерц 170 ,на който дисплея на километража е олед ,което избелява при слънчево време и трябва да се смени.Струва колкото един ЛЦД тв.BTV.имам един 32inch LCD Pioneer направен с култовата Curo технология.Гледам само филми на него—уникален като дисплей.
    Датчаните Bang Olufsen също предлагат Oled дизайнерски ТВта на мноо дебела цена.Телефункен също
  • 26 7837

    7 0 Отговор
    Както отбеляза един човек по-горе големи OLED панели произвежда само LG. Всички от изброените телевизори са с панел на LG, Sony изработват останалта част, дизайна и калиброват панела, което е най-трудното и най-важното за потребителя. Всички други "технологии" завършващи на -LED са LCD (и там има няколко типа) матрица с LED подсветка, което за момента е най-добрият вариант откъм ресурс на устройството. LCD матриците имат дълъг живот, а LED подсветката дава страхотния контраст (светло/тъмно). За момента OLED матриците нямат достатъчно дълъг живот без изгаряне на пикселите и ако гледате телевизии, в които логото се показва постоянно, със сигурност там ще ви изгорят пикселите, за което е измислена pixelshift технологията, която пак не е достатъчно добра. Хората, които си мислят, че са си купили OLED преди повече от две години и са дали по-малко от 5000 лева, са 100% в грешка или са на LSD.
  • 27 LG телеманиак

    3 1 Отговор
    Моя ЛСД на ЛГ е от 2008 и не е мръднал, пералнята която издаде багажа след 10годишна вярна служба не успя да надживее телевизора. Навремето когато дадох парите за нов ТВ не бяха малко но си заслужават всяка стотинка. Не смятам да го сменям докато работи. Нищо по-различно не предлагат новите.
  • 28 tate

    9 4 Отговор
    И какво научих от писаното .Българина мрънка че му е скъп тока,бензина,хляба НО е готов да даде 4000 за ЗРЕЛИЩА и смартфони дето я изкарат 3 години я не !! МИ ХАК ВИ Е цената на тока и салама ............ Тъпо е , дайте отпор не купувайте ТВ,Смарт....и подобни !!! Цените сами ще паднат .Ма сте прости потребители
  • 29 Язе

    1 1 Отговор
    Вече не помня колко точно но-преди 2009год самсунг лсд,бачка около 20чада на ден и няма грижи.
  • 30 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Ако предават глупости и пред теб да ги играят все тая.
  • 31 Телеманияк

    0 0 Отговор
    Единственото което ви трябва е hdmi изход на телевизора.Олед Кюлед, да ги купуват хора с много пари и малко акъл.Моят стар бюджетен Филипс, като му пусна китайчето и виждам мустаците на гепарда в джунглата.Телевизия почти не гледам.