Отидете към основна версия

5 577 15

Audi ще запази физическите бутони и „врътки“ в новите си модели

  • audi-
  • интериор-
  • физически бутони

Не всичко ще се командва от екрани при „четирите кръга“

Снимки: Audi

Тенденция, която се засилва все повече в последните години е премахването на всякакви физически бутони, лостове и „врътки“ при всички производители. При Tesla например физическите бутони могат да бъдат изброени на половината пръсти на едната ръка.

От Audi изглежда, че няма да последват тази тенденция или поне така твърди интериорният дизайнер на марката в скорошно интервю пред Drive. Там той говори за представеният скоро концепт – Grandsphere.

Както при повечето прототипи, Grandsphere представя доста смели решения за дизайн, като впечатление прави колко изчистен е той. По-голямата част от функциите разчитат на различни жестове, които според дизайнера работят като скъп часовник, но могат да бъдат използвани много често, както и за да се покажете пред приятели. Все пак той засегна и темата с физическите бутони и потвърди, че те със сигурност ще останат в бъдещето.

Това може да се потвърди и от интериора на някои от последните модели на Audi, като например E-Tron GT. Въпреки, че дисплеите там са два на брой, то все пак физическите бутони съществуват за разлика от A8 например, където по-голямата част са заменени от функции на дисплея.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини