Отидете към основна версия

37 843 44

Как да превърнем старата си кола в електромобил за 7000 лв?

  • конверсия-
  • електромобил-
  • ford

Ford започна да продава електрически двигатели за преобразуване на конвенционални автомобили. Компанията го нарича "бъдещето на автомобилната персонализация"

Ford започва продажби на дребно на електрически двигатели, същите, които са серийно инсталирани в електрическия кросоувър Mustang Mach-E. Целта е да се даде възможност да се превърне всеки обикновен автомобил с двигател с вътрешно горене в електромобил. Като пример, Ford демонстрира подобно преустроен класически пикап F-100 от 1978 г.

Двигателят, наречен Eluminator e-crate motor, развива мощност 281 к.с. и 433 Нм въртящ момент. Цената му е $3900 или приблизително 6 800 лв. Може да бъде закупен в онлайн магазина на Ford Performance Parts. Там се продават различни продукти за тунинг и моторни спортове.

Както в случая на серийния кросоувър Mustang Mach-E, електрическите двигатели могат да бъдат инсталирани на обикновени автомобили и по двойки - по един на всяка ос, така че автомобилът да стане със задвижване на всички колела. Точно това беше направено на стар пикап Ford F-100. Системната мощност на силовата му инсталация е 480 к.с. Най-мощната модификация, Mustang Mach-E GT, има почти същата мощност.

Продажбата на електродвигатели на дребно е само началото. Ford планира да започне да търгува с всички останали компоненти, необходими за превръщането на конвенционален автомобил в електрически. Към гамата ще бъдат добавени батерии, инвертори, контролери и др.

Компанията се стреми да опрости максимално процедурата за "преобразуване" на автомобил от двигател с вътрешно горене в електрически и нарича подобни решения "бъдещето на автомобилната персонализация".

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 75 гласа.

Свързани новини