Last news in Fakti

10 Юни, 2022 11:43 12 506 15

Индийци намериха начин да направят електрическата кола по-евтина от €5 000

  • индия-
  • евтина кола-
  • електромобил

Електрическият стартъп от Мумбай PMV Electric подготвя компактен модел с приличен пробег

Индийци намериха начин да направят електрическата кола по-евтина от €5 000 - 1

Индийски стартъп се зае да направи най-евтината и електрическа кола с най-дълъг пробег. Но, честно казано, концепцията им е доста двусмислена. Все повече хора проявяват интерес към електрическите превозни средства, както с две, така и с четири колела. Тъй като Индия е много чувствителен към цените пазар, електрическите автомобили също трябва да са евтини.

Преди няколко дни базираната в Мумбай компания PMV Electric представи необичайна електрическа кола PMV EaS-E, чиято първоначална цена може да бъде около 400 000 рупии (4 700 евро).

Индийци намериха начин да направят електрическата кола по-евтина от €5 000

Нека бъдем честни, концепцията за EaS-E е много, много противоречива. Първо, това е по-скоро четириколка, а не пълноценна електрическа кола. Има само две места, а пътникът седи зад шофьора. Екстериорът е смесица от Citroen Ami и Baojun E200.

От друга страна въпреки спестяванията от всичко, има пълнценни пет врати и 13-цолови джанти. Размерите са: 2915 мм дължина, 1157 мм широчина и 1600 мм височина. Междуосието ще бъде 2 087 мм, а просветът е приличните 170 мм.

Индийци намериха начин да направят електрическата кола по-евтина от €5 000

Електрическият силов тракт се състои от един PMSM електродвигател, който изглежда е монтиран отпред. Той развива 20 конски сили и е способен да ускори 500-килограмова конструкция до максимум 70 километра в час. Изборът ще предлага четири варианта за батерии с неназован капацитет, с които запасът на мощност ще варира от 120 до 200 километра.

Вече това чудо на технологията може да бъде резервирано за 2 хиляди рупии (1,5 хиляди рубли). Между другото, EaS-E ще бъде около половината от цената на основните си конкуренти, чиято цена е около милион рупии (24 евро). Стартът на производството е планиран за този юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    20 1 Отговор
    Нали и ние щяхме да правим ...... за 5лв.
  • 2 Гошо

    36 11 Отговор
    "а не пълноценна електрическа кола" - e те такова животно нема. Тия електрички са най-голямата заблуда на света, най-лошото е,че след години света ще се напълни с опасни отпадъци,който не могат да се преработват.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Прост читател

    30 0 Отговор
    Да бяхте прочели на какво е заприличал превода поне рупии рубли евро... И някакси стотици хиляди рупии са повече от милион рупии... И всеки реве за заплащане... А качеството на работа?
  • 4 Митко

    1 1 Отговор
    То начин и аз съм намерил. С кабел.....
  • 5 Ал Тъпоне

    12 3 Отговор
    Може и по евтино - с педали и слагаш вътре някоя Елена да върти педалите , а ти само да се возиш и ето ти електромобил отвсякъде, че даже и без батерия и двигател!
  • 6 Гошо, безкрайно прав си!

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Тая истерия на "зелената" и уж екологична кола е най-голямата заблуда в автомобилостроенето днес! Къде ли ще ги изхвърляме после тия батерии! Да не говорим с цената на какво замърсяване се произвеждат! Ама...нейсе...карай

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Всичко се рециклира

    4 16 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо, безкрайно прав си!":

    Но в твоето село не си чувал май
  • 9 нане

    9 0 Отговор
    Абе оправете си статията - рубли и рупии все още са различна валута. да не говорим за хиляди, милиони... за нищо ги нямате
  • 10 1234

    9 0 Отговор
    За градска кола става и цената е прилична. Спокойно може да си цъкаш из всеки град с това нещо, а и лесно ще се паркира.
  • 11 Смехурко

    6 0 Отговор
    Автоматичния превод от руски не важи.
    Отдавна ви го писах, а ма продължавате да копирате статиите от руските сайтове без да ги преглеждате
  • 12 гост

    2 0 Отговор
    Все повече и повече е необходимо да се наблегне на рециклирането на батериите, а не само на тяхното производство. Има компании, които се занимават с това, но са малко, а батериите са много и необходимостта от рециклиране се повишава лавинообразно със всеки изминал ден. А това на снимката е смешка. По-скоро индиеца да си купи употребяват Нисан Лийф, поне ще е истинска кола със истински пробег за сходна сума. Тата Нано доказа, че евтиното не се продава на всяка цена.
  • 13 Гочето

    12 0 Отговор
    Според мен това е пародия на автомобил,но поне хората за разлика от нас се мъчат да направят нещо.
  • 14 ивелин

    4 0 Отговор
    Браво на автор- журналистa Радослав Славчев ; ""Тъй като Индия е много чувствителен към цените пазар, електрическите автомобили също трябва да са евтини.""
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.