Отидете към основна версия

18 858 27

Австрийска фирма реши един от големите проблеми на електромобилите

  • пожар-
  • електромобили-
  • огън

Компанията е специализирана в техника за пожарната безопасност

Снимки: Rosenbauer

Австрийската фирма Rosenbauer е една от водещите в сферата на пожарната безопасност и изглежда съвсем скоро реши един от големите проблеми свързани с гасенето на електромобили. До момента пожарните екипи по света се справяха по различни начини с гасенето на увеличаващите се коли на ток, но от компанията представиха решение, което на пръв поглед трябва да улесни значително работата на огнеборците, а също така да ги държи на безопасно разстояние от горящите батерии.

Благодарение на приспособлението което може да видите на снимките, пожарникарите могат да поддържат безопасна дистанция от автомобила, докато под него се изстрелват хиляди литри вода.

Силното налягане прониква в батериите, като по този начин успява да ги охлади по най-добрия начин и да предотврати разпространението на огъня. От компанията споделят, че са тествали приспособлението с различни видове автомобили и батерии. Очаква се първите готови бройки да са готови в началото на 2022 година и поръчалите ги пожарни екипи да ги получат.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини