Отидете към основна версия

11 101 15

Новото Renault Megane с един от най-добрите дисплеи на пазара (ВИДЕО)

  • renault-
  • megane-
  • megane e-tech

Екранът на електрическия модел е по-добър от този на iPad

Електрическата версия на Renault Megane, носеща означението E-Tech бе представена през изминалата година, но по-рано днес от френската компания разкриха повече информация за технологиите които се използват в колата и по-конкретно, дисплеите, които могат да бъдат намерени в интериора.

Там са разположени два дисплея, хоризонтален пред водача и вертикален в средната част на таблото, които са разделени от малък въздуховод между тях. Първият от тях е с диагонал от 12.3 инча и показва всичката нужна информация на водача точно пред него, докато този в централната част е с диагонал от 12 инча и се грижи за всички системи на колата, както и може да бъде използван за промяната на различни настройки.

Той е дело на Continental и може да се похвали с Gorilla glass дисплей, издръжлив на драскотини и по-силни удари за поне 15 години. Освен със здравина, Renault може да се похвали и с изключителното качество на TFT матрицата, която разполага с 267ppi. За сравнение, последният iPad на Apple е с резолюция от 264ppi.

Инфотеймънт системата използва Android операционна система, като заедно с това поддържа Android Auto и Apple CarPlay, а процесор дело на Qualcomm се грижи за добрата и плавна работа на двата екрана.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.

Свързани новини