Отидете към основна версия

1 273 3

Ferrari ще ограничи автономните системи на колите си, за да запази емоцията

  • ferrari-
  • автономност-
  • автопилот

Италианците не смятат да надвишават Ниво 2 

На пазара останаха едва няколко автомобилни производителя, които не се „поддадоха“ на електрификацията и новите технологии или поне към момента. Един от тези производители е Ferrari, които смятат да запазят това и в бъдеще или поне що се отнася до новите технологии и автономните системи за шофиране. От компанията обявиха, че ще ограничат системите за подпомагане на водачите що се отнася до автономното шофиране.

В изявление на италианската марка стана ясно, че от компанията не смятат да оборудват своите автомобили със системи над Ниво 2 или Ниво 2+, за да запазят емоцията от шофирането. Това решение е в напълно противоположна посока от това на повечето автомобилни производители, които се стремят да автоматизират максимално своите автомобили.

При следващото Ниво 3 на автономност, автомобилите могат сами да шофират в определени участъци, а водачът може да гледа филми, да отговаря на имейли и други подобни задължения, докато стои зад волана на самоуправляващата се кола. Към момента единствено Mercedes предлага подобна система в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини